Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ανταπόκριση από την Αθήνα

Αγαπητοί Αναγνώστες του blog,

Η Αθήνα, όπως όλα δείχνουν, είναι καζάνι που βράζει. Η πολλαπλή κρίση που μαστίζει τη χώρα, στην Αθήνα είναι περισσότερο έκδηλη, όπου κι αν κοιτάξεις.

Δεν είναι μόνο οι οικονομικοί μετανάστες, που σου δίνουν την αίσθηση, ότι ζεις σε αφρικανική χώρα, δεν είναι τα ενοικιαστήρια στους εμπορικούς δρόμους, που πιστοποιούν την δραματική κατάσταση που βρίσκεται η μεσαία τάξη, η οποία, πριν από λίγο, αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά του συστήματος, δεν είναι η εγκληματικότητα, που μαζί με τη πορνεία και τα ναρκωτικά βρίσκεται σε έξαρση, είναι και κάτι ακόμη πιο τραγικό, που είδα με τα ίδια μου τα μάτια στο Γαλάτσι.

Είδα μια γυναίκα, περίπου 70 ετών, ανεβασμένη σε ένα γκαζοντενεκέ, που τον χρησιμοποιούσε για σκαμνί, να ψάχνει στους κάδους απορριμμάτων για φαγώσιμα, επειδή οι κάδοι βρίσκονταν απέναντι από κατάστημα του Σκλαβενίτη.
Ο κόσμος αρχίζει να πεινάει και καθημερινά βγάζει κραυγές αγωνίας, αλίμονο σε αυτιά που δεν ακούν.

Εκεί φτάσαμε την Ελλάδα, με τους περισσότερους από τους πνευματικούς ταγούς της να σιωπούν, και τους επώνυμους δημοσιογράφους στην πλειοψηφία τους να ψεύδονται ή να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό αποκρύπτοντας αυτά που συμφέρουν τη χώρα και προβάλλοντας τα ασήμαντα, ως εξόχως σημαντικά.

Όμως ούτε τα τηλεοπτικά σκουπίδια, που μας ταΐζουν καθημερινά, ούτε τα ψέματα τα οποία ασυστόλως λέγονται επίσης καθημερινά, πρόκειται να κάμψουν το φρόνιμα του ελληνικού λαού, ο οποίος τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του και τα ακόμη χειρότερα, που πρόκειται να παιχτούν και που αφορούν την εθνική υπόσταση της χώρας μας.

Είναι απορίας άξιον γιατί το πατριωτικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ ακόμα “λουφάζει” με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, είναι απορίας άξιον γιατί οι δεξιοί πατριώτες προσεγγίζουν τόσο χλιαρά τους εθνικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα, όταν, σε επίδειξη δύναμης, τα τουρκικά πολεμικά περνούν έξω από το Σούνιο, είναι απορίας άξιον, γιατί η αριστερά δεν έχει βρει ακόμα το βηματισμό της, όταν, τις δύσκολες ώρες, η αριστερά αποτελεί πρωτοπόρα πατριωτική δύναμη.

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Η κατάσταση εδώ στην Αθήνα είναι εκρηκτική. Ο άγριος ξυλοδαρμός ενός μετριοπαθούς πολιτικού, του Κωστή Χατζηδάκη, δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Είναι προάγγελος ανεξέλεγκτων καταστάσεων που πρόκειται να συμβούν με θύματα πρωτίστως τους πολιτικούς, για τους οποίους ο ελληνικός λαός τρέφει ελάχιστη εκτίμηση πλέον.
Φαίνεται όμως, ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί, αυτό, δεν το αντιλαμβάνονται, με πρώτο και καλύτερο τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θέλησε να διανύσει πεζός μια μικρή απόσταση, από τη Βουλή στο γραφείο του, την ώρα που οι “γνωστοί” “άγνωστοι” είχαν μετατρέψει την περιοχή σε πεδίο μάχης.

.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: