Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Οι προτάσεις μας για την τουριστική πολιτική του νησιού

Στο χθεσινό μας σχόλιο αναφερθήκαμε σε δύο επιτυχημένες δραστηριότητες , που είχαν απτά οικονομικά αποτελέσματα για το νησί μας. Στο σημερινό μας σχόλιο με αφορμή την αναφορά σ΄αυτές θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένη πρόταση, με χρονικό ορίζοντα την τουριστική σεζόν του 2011.

Με βάση την εμπειρία μας από την οργάνωση του τριημέρου αφιερώματος στην Μακεδονία, μπορούμε να οργανώσουμε ένα τριήμερο αφιέρωμα στην Κρήτη.
Η Μεγαλόνησος είναι πιο κοντά μας και στο νησί μας υπάρχει ένας δραστήριος σύλλογος Κρητών. Θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις στην Πάρο με προσκεκλημένους , προσωπικότητες της Κρήτης και δημοσιογράφους από τη Μεγαλόνησο.

Τότε, με το αφιέρωμα στη Μακεδονία, είχε συσταθεί με πρωτοβουλία του Δήμου μια επιτροπή, που το πρώτο που έκανε ήταν να διερευνήσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης της εκδήλωσης αυτής.
Με επικεφαλής τον τότε δήμαρχο η επιτροπή επισκέφτηκε πολλούς δήμους της Μακεδονίας, συζήτησε το θέμα με τους δημάρχους και αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος προχώρησε στα περαιτέρω.

Ένα από τα πρώτα που έκανε η επιτροπή αυτή ήταν  βρει από την πόλη της Θεσσαλονίκης μικρή ομάδα (τριμελή) αξιόλογων δημοσιογράφων, στους οποίους ανέθεσε την προβολή των εκδηλώσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο νησί. 
Η προβολή του νησιού είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού με μεγάλη συχνότητα έγινε αναφορά των εκδηλώσεων στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και στα περιφερειακά κανάλια αυτών των περιφερειών.

Οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν την 1η του Μάη με δωρεάν διαμονή, με δωρεάν γεύματα, με δωρεάν μεταφορά στα χωριά της Πάρου, όπου είχαν οργανωθεί εκδηλώσεις  με τα χορευτικά και τα μουσικά συγκροτήματα του νησιού. Οργανώθηκαν επίσης επισκέψεις και ξεναγήσεις στην Εκατονταπυλιανή και το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και ένα αξιόλογο επιστημονικό συνέδριο, με τη συμμετοχή σπουδαίων  επιστημόνων που αναφέρθηκαν στις σχέσεις της Πάρου με τη Μακεδονία.   

Στις εκδηλώσεις εκείνες παραβρέθηκαν ο τότε υπουργός Μακεδονίας Θράκης, δεκάδες δήμαρχοι με επικεφαλής τον τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης,  αρκετοί βουλευτές της Μακεδονίας και συνεταιριστές, οι οποίοι, όταν επέστρεψαν στις εστίες τους μετέφεραν τις άριστες εντυπώσεις που απεκόμισαν από την φιλοξενία των παριανών.

Αυτά που έγιναν τότε, με τα πενιχρά μέσα που διέθετε ο Δήμος, είναι τόσο δύσκολο να επαναληφθούν το 2011  με ένα αφιέρωμα στην Κρήτη;  Ασφαλώς όχι.
Απλά απαιτείται πολιτική βούληση και πολλή δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: