Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Προβληματισμοί και ευχές για το νέο χρόνο

Σήμερα, τελευταία μέρα του έτους, ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του καλλικράτειου Δήμου της Πάρου, το οποίο, από  αύριο, πρώτη μέρα του σωτηρίου(;) έτους 2011, αναλαμβάνει το σοβαρό καθήκον να διοικήσει το νησί μας για τρεισήμισι συναπτά  έτη.
Οι οιωνοί  δεν προβλέπονται καλοί. Η οικονομική κρίση, που ενέσκηψε  στη χώρα,  θα επεκταθεί και θα βαθύνει ακόμη περισσότερο. Τα νέα, δυσβάστακτα για το λαό, οικονομικά μέτρα, που πρόκειται να ληφθούν από την τρόικα και την κυβέρνηση, στις αρχές του έτους, πιθανολογούμε ότι θα οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις και σε κοινωνικές αναταράξεις, που μπορεί να είναι και απρόβλεπτες σε ένταση  και γεγονότα.
Η κυβερνητική αστάθεια και η κρίση που σοβεί μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος θα ενταθεί ακόμη περισσότερο και η ακυβερνησία είναι προ των πυλών.
 Σε αυτό το αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον θα υποχρεωθεί να κινηθεί και να δράσει η νέα δημοτική αρχή, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, αφού ήδη η προηγούμενη χρονιά ήταν ελλειμματική.
 Οι περικοπές, που προβλέπονται κεντρικά, σε συνδυασμό με την αδυναμία των δημοτών να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους έναντι του Δήμου, ενδέχεται να οδηγήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση της Πάρου σε αδυναμία  υλοποίησης του τεχνικού της  προγράμματος. Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις των δημοτών, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί είναι πολλά και σοβαρά.
Και όλα αυτά όταν το εκλογικό αποτέλεσμα αμφισβητείται και τη λύση αναμένεται, ευτυχώς σύντομα, να τη δώσει η ελληνική δικαιοσύνη.
Όμως η ελάχιστη διαφορά των 16 ψήφων και η επικράτηση της μείζονος αντιπολίτευσης στην Παροικιά και τη Νάουσα, που συγκεντρώνουν το συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού του νησιού, απαιτούν λεπτούς πολιτικούς χειρισμούς από τους κυβερνώντες το Δήμο και σύνεση από την μεγαλύτερη δημοτική παράταξη της μειοψηφίας.
Οι δημότες θα αξιολογήσουν μεθόδους και πρακτικές και των δύο πλευρών (και μάλιστα πολύ σύντομα) και εάν η αξιολόγηση είναι αρνητική, το κύρος  του Δήμου στη συνείδηση των πολιτών θα έχει κάθετη πτώση και αυτό θα είναι ότι  χειρότερο για την πολιτική ζωή του νησιού μας.
Οι κυβερνώντες οφείλουν να αξιοποιήσουν τη μεγάλη πολιτική εμπειρία του Μανώλη Γλέζου, αλλά και την αυτοδιοικητική εμπειρία του Κώστα Ροκονίδα, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα  συμβάλλουν  με τις προτάσεις  τους στην αυτοδιοικητική  πορεία του Δήμου.
Όμως χρονιάρες μέρες δεν προτιθέμεθα να συναγωνισθούμε την Κασσάνδρα σε δυσοίωνες και επαληθεύσιμες προβλέψεις. Αρκετά μας μαύρισαν τη ζωή οι κυβερνώντες την Ελλάδα έλληνες πολιτικοί και οι ξένοι τοποτηρητές.

Ο Ελληνικός λαός το δύσκολο 2011 έχει τη δυνατότητα να το αλλάξει και να βάλει τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα με αγώνες, που θα έχουν αφετηρία και τέρμα αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα. Το ευχόμαστε.
Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στους πολυπληθείς επισκέπτες της " Ωραίας Πάρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: