Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στο ΕΚΑΒ

Όταν προκύπτουν σοβαρά προβλήματα στην τοπική μας κοινωνία, ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν ζητήματα προστασίας της υγείας των συμπολιτών μας, τότε η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να δρα αμέσως και να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τις δικές της δυνάμεις, μέχρι να λυθεί οριστικά και σε μόνιμη βάση το πρόβλημα.

Η μη λειτουργία του ΕΚΑΒ για μεγάλο χρονικό διάστημα του 24ώρου, επειδή δεν συμπληρώνονται οι βάρδιες του προσωπικού, δεν είναι από τα ζητήματα που μπορούμε να τα προσπεράσουμε εύκολα.

Η  μη ετοιμότητα αυτού του κρίσιμου για τη ζωή μας φορέα, δεν επιτρέπεται να αφήσει αδιάφορη τη δημοτική αρχή. Ούτε είναι λύση να ειδοποιείται η Αστυνομία ή η Πυροσβεστική για να μεταφέρει,  π.χ. ένα τροχαίο ατύχημα στο Κέντρο Υγείας.

Ο Δήμαρχος, κατά τη γνώμη μας, οφείλει να δράσει αμέσως και να έλθει σε επαφή με τους εργαζόμενους, εάν δε το έχει πράξει, να συζητήσει το πρόβλημα μαζί τους και να τους προτείνει, το κενό που υπάρχει να το καλύψει οδηγός ή οδηγοί του δήμου, για όσο διάστημα θα χρειαστεί.
Κι αν είναι αναγκαίο, να διαθέσει και άλλο προσωπικό.

Αν θα υπάρξει πρόβλημα σε κάποια υπηρεσία του δήμου, αυτό είναι δευτερεύον μπροστά το πρωτεύον που είναι η προστασία της ζωής των συμπολιτών μας.

Το έλλειμμα σε προσωπικό στην καθαριότητα για κάποιο διάστημα ή σε κάποιον άλλο τομέας δραστηριότητας του Δήμου δεν είναι αυτήν την περίοδο το μείζον ζήτημα, για το οποίο θα  υποστεί την κριτική του κόσμου η δημοτική αρχή.

Δεν υποστηρίζουμε ότι με τον τρόπο αυτό λύνεται αποτελεσματικά το πρόβλημα του ΕΚΑΒ της Πάρου, που απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό.

Όμως είναι προτιμότερη η μεταφορά του περιστατικού από όχημα του ΕΚΑΒ παρά με το τζιπ της Αστυνομίας ή της Πυροσβεστικής.

Δήμαρχε, πάρε πρωτοβουλία  και δώσε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Μπορείς!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστη η προταση.Ειχε γινει και παλιοτερα αυτο.Θα τους λυσει το προβλημα.Για μαθε.Δεν νομιζω!!!