Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«…είναι αδιανόητο να υποδείξουμε»


«Σε ότι αφορά την στάση μας την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 είναι φανερό ότι είναι αδιανόητο να υποδείξουμε στις Παριανές και τους Παριανούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους τι στάση θα κρατήσουν στον 2ο γύρο…»
Ξεκινάμε το σημερινό σχόλιό μας με αυτό το απόσπασμα από την πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, η οποία μας εκφράζει απόλυτα.

Οι δημοτικές εκλογές της Πάρου δεν τέλειωσαν. Ο πρώτος γύρος τέλειωσε και ανέδειξε τους δημοτικούς συμβούλους που θα διοικήσουν το δήμο μας τα προσεχή τέσσερα χρόνια. Δεν ανέδειξαν όμως το δήμαρχο, αφού καμιά παράταξη δεν συγκέντρωσε το 50% του εκλογικού σώματος συν μία ψήφο. Γι΄αυτό, σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα που ισχύει, οδηγούμαστε σε δεύτερη αναμέτρηση που θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα, δηλ. ποιος θα είναι ο Δήμαρχος Πάρου και ποια θα είναι η τελική σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όποια παράταξη κερδίσει, αυτή και θα εκλέξει το δήμαρχο και τους 17 πρώτους σε σταυρό προτίμησης από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι διαφοροποιημένες σε σχέση με τις εκλογές της προηγούμενης. Δεν συμμετέχουν οι δύο παρατάξεις της αριστεράς και η αποχή θα είναι μεγαλύτερη. Επί πλέον κανένας δε γνωρίζει τι θα πράξουν οι ψηφοφόροι που ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της αριστεράς. Και η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών» ξεκαθάρισε εγκαίρως τις προθέσεις της, αποδεσμεύοντας τα μέλη της και τους ψηφοφόρους της , συνεπέστατη με τις αρχικές της διακηρύξεις, ώστε να πράξουν  αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή τους,  η δε «Λαϊκή Συσπείρωση», αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας συστήνει άκυρο.
Αν θελήσουμε να προσεγγίσουμε τη σύνθεση των ψηφοφόρων που ψήφισαν τις αριστερές παρατάξεις, θα διαπιστώσουμε ότι περίπου οι μισοί είναι αριστεροί ψηφοφόροι και οι άλλοι μισοί  προέρχονται κυρίως από τη δεξιά και δευτερευόντως από τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί οι ψηφοφόροι, που θεωρούν έως και προσβολή την υπόδειξη, για το τι θα ρίξουν στην κάλπη,  είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις όποιες μη επίσημες υποδείξεις  των παρατάξεων που ψήφισαν.  Κι αυτό γιατί οι ψηφοφόροι αυτοί έχουν προσωπικότητα και αρνούνται να μπουν σε οποιαδήποτε κομματική στάνη. Ελεύθεροι και ωραίοι ψήφισαν αριστερά, ψήφισαν κατά του μνημονίου, ψήφισαν αξιοκρατικά, τίμησαν το Μανώλη Γλέζο και τον Κώστα Ροκονίδα και έστειλαν ταυτόχρονα και ψήφο διαμαρτυρίας.
Αυτοί οι ψηφοφόροι, το γράψαμε και πιο πάνω, δεν είναι αριστεροί και οι περισσότεροι από αυτούς δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αριστεροί. Είναι αυτοί που θα κρίνουν τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, γιατί οι περισσότεροι θα πάνε να ψηφίσουν και δεν πρόκειται να ρίξουν λευκό ή άκυρο. Θα ψηφίσουν για να βγάλουν το δήμαρχο της Πάρου, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο αυτών των εκλογών.  Αυτούς τους ψηφοφόρους θα επιχειρήσουν να επηρεάσουν οι δύο μονομάχοι, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Στην πολιτική όμως όλα είναι πιθανά, και αυτή η πολιτική αναμέτρηση ενδέχεται να κριθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: