Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Γιάννη Γκίκα

Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας φίλο και σύντροφο Γιάννη Γκίκα, που νωρίς έφυγε από κοντά μας, μετά την παλικαρίσια μάχη του με την επάρατη νόσο.
Αποχαιρετούμε τον Άνθρωπο  και Οραματιστή που για πάνω  από 35 χρόνια σημάδεψε με την δράση του, την ζωή όλων μας στο νησί.
  Από φοιτητής στο δημοκρατικό κίνημα . Μετά τις σπουδές του έρχεται στην Πάρο και γίνεται μπροστάρης στα δύο σημαντικότερα τοπικά πολιτικά γεγονότα της εποχής,  την ίδρυση του «ΜΕΑΣ Αρχίλοχος» (πρώτος του πρόεδρος)   και  στην  έκδοση   της εφημερίδας «Παριανή Γνώμη» (μέλος της πρώτης συντακτικής επιτροπής).
Το 1981 είναι υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ.
 Από το 1982 έως το 1990 και από το 1998-2002 συμμετέχει στην Αυτοδιοίκηση όπου αφήνει ανεξίτηλη την σφραγίδα της συμμετο-χής του σαν μέλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με  πρωτοβουλία   του  και  αποφασιστική  συμβολή  του δημιουργήθηκαν  η Σχολή  Μουσικής του Δήμου,  ο Δημοτικός Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης-ΔΟΝΑ, και ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου.
Το τελευταίο  μεγάλο  του  έργο,  που  ήταν  εμπνευστής, δημιουργός και ακούραστος εργάτης, μαζί με την σύντροφο του Παρασκευή, είναι η δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάρου και του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης.
Ο Γιάννης Γκίκας  θα  μείνει  στην  μνήμη  μας    σαν  ένας ακούραστος  πνευματικός  άνθρωπος,  ένας  προοδευτικός αριστερός διανοητής, που με τον ήπιο και χαμηλών τόνων, αλλά  αποφασιστικό χαρακτήρα, συνέβαλλε όσο λίγοι στην πορεία αυτού του τόπου.
 Στην Παρασκευούλα, τον Αναστάση ,τον Νέστορα και τ’ αδέλφια του εκφράζουμε τα θερμότερα μας συλληπητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: