Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Και πάλι για τις μεταδημοτεύσεις ο λόγος

Αναγνώστης του blog, που διατηρεί την ανωνυμία του, αναφερόμενος σε σχόλιό μας σχετικό με τα νομικά ζητήματα που προέκυψαν, εξαιτίας του οριακού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών,  θέλησε να μας διορθώσει σχετικά με τις μεταδημοτεύσεις. Συγκεκριμένα στο σχόλιό μας με τίτλο « Το εκλογικό  σίριαλ συνεχίζεται» γράφαμε:
«Πάμε τώρα στις μεταδημοτεύσεις. Εάν δοθούν εγκαίρως στους δικηγόρους της Γρηγορίας, τότε, σε  περίπτωση που έχουν πρόβλημα κάποιες, αυτές θα αξιοποιηθούν νομικά και θα συμπεριληφθούν στο έγγραφο της προσφυγής κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Σε αυτή την περίπτωση ενισχύεται το αίτημα για την ακύρωση των εκλογών».
Και επ΄αυτού ο Ανώνυμος είπε...
«Να μου επιτρέψετε να σας διορθώσω: Όσον αφορά τις μεταδημοτεύσεις: Στην περίπτωση που μια μεταδημότευση δεν είναι σύννομη, τότε η ενδεχόμενη προσβολή της δεν συνεκδικάζεται με την προσφυγή στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο, που δικάζει την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων, αλλά αποτελεί ξεχωριστή προσβλητέα Διοικητική πράξη, κατά του Δημάρχου, η οποία εκδικάζεται από το Συμβούλιο Επικρατείας και όχι από το εκλογοδικείο.
Τέλος, να μου επιτρέψετε να συστήσω στην αξιόλογη ιστοσελίδα σας, επειδή η ημιμάθεια είναι κακός σύμβουλος για όλους μας, καθόσον η νομική επιστήμη δεν είναι τέχνη αλλά επιστήμη, προς αποφυγή εντυπώσεων στους αναγνώστες σας, συνετότερο και χρησιμότερο θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιου είδους "προχειρες" αναλύσεις...Δεν ενδιαφέρουν άλλωστε παρά μόνο τους νομικούς....
Αντιθέτως, θα ήταν πολυτιμότερο για όλο το νησί, να συμβουλεύσετε, τους "πικραμένους" από την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, την αναγκαιότητα να διακρίνουν και να κατανοήσουν -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- την διαφορετικότητα του τομέα της αυτοδιοίκησης, από τις "στρατηγικές" και ¨προσθήκες -αντικρούσεις" της μαχομένης δικηγορίας!
Για την "Πάρο μπροστά" ρε γ....ο!!!
Ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε...»
Σε απάντηση των νομικών ισχυρισμών του ανώνυμου επισκέπτη μας εμείς απλά παραθέτουμε το άρθρο 49 παράγραφος 2 του νόμου 3852/7-6-2010, το οποίο επιβεβαιώνει τα όσα εμείς γράψαμε και όχι όσα ισχυρίζεται ο νομομαθής αναγνώστης μας. Θα  συμφωνήσουμε μαζί του ότι η ημιμάθεια είναι κακός σύμβουλος για όλους μας προσθέτοντας  ότι είναι και επικίνδυνη εάν αφορά νομικούς της μαχόμενης δικηγορίας.
Εμείς πριν γράψουμε το σχόλιο μας συμβουλευτήκαμε έμπειρο και μη ημιμαθή νομικό.
Άρθρο 49
Διαδικασία εκδίκασης της ένστασης
1. Για τα θέματα της προδικασίας, της κύριας διαδικα-
σίας, της παρέμβασης, της αντένστασης, της αποδεικτι-
κής διαδικασίας, του παρεμπίπτοντος ελέγχου, της από-
φασης του δικαστηρίου, καθώς και της γνωστοποίησής
της εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 253 έως και
260 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, όπως κάθε φο-
ρά ισχύει, ο οποίος και εφαρμόζεται για κάθε σχετικό θέ-
μα, που δεν ρυθμίζεται, ειδικώς, από τις διατάξεις του
παρόντος. Κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει τα ίδια θέμα-
τα διαφορετικά καταργείται.
2. Ο κατά το άρθρο 258 του Κώδικα Διοικητικής Δικο-
νομίας παρεμπίπτων έλεγχος της εγγραφής, μετεγγρα-
φής ή διαγραφής εκλογέα στους ή από τους εκλογικούς
καταλόγους του οικείου δήμου, χωρεί κατά των πράξεων
αυτών μόνον αν αυτές έγιναν κατά τη σύνταξη ή αναθε-
ώρηση των εκλογικών καταλόγων κατά τη διάρκεια του
έτους, που προηγείται της ημερομηνίας διενέργειας των
δημοτικών εκλογών.
3. Αίτηση αναθεώρησης, τριτανακοπή και αίτηση ερ-
μηνείας ή διόρθωσης ασκούνται κατά τις διατάξεις του
άρθρου 261 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ζητα η εξαλη τις μεταδημοτευσεις 4 ετων τοτε?

Ανώνυμος είπε...

Επί της επιμονής σας να διαφωτίσετε τους αναγνώστες σας "...σχετικά με τα νομικά ζητήματα των εκλογών που προέκυψαν.."ο Ανώνυμος προσθέτει τα εξής:
Μαθήματα νομικής αιτιολογίας και ερμηνείας της έννοιας του "παρεμπίπτοντος, από το δικάζον Δικαστήριο,ελέγχου"-εισαγομένου για πρώτη φορά με το νόμο του "Καλλικράτη"-, αλλά και της έννοιας "εγκαίρως" -του βασικού σας άρθρου- που αφορά την αρμοδιότητα των καθύλην Δικαστηρίων, είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε, στους έχοντες "έφεση προς τα νομικά", μόλις περάσει ο μετεκλογικός "λόξυγγας"....
Και μια παρατήρηση: τελικά, αντί να "ζυγίσουμε τους ψήφους", όπως η ίδια η κ. Πρωτολάτη είχε πει στην από 13-11-10 συνέντευξή της {που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα τα Νέα Πάρου- Αντιπάρου(τεύχος448)} και να κάνουμε την "αυτοκριτική" μας, αναζητούμε τώρα άλλοθι στις μεταδημοτεύσεις!!!!!
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΑΤΕΙΣ...
Γελάει καλλίτερα όποιος γελάει τελευταίος!
Ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε ξανά.