Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η μετεκλογική ένταση μεγαλώνει

Τρεις μόλις μέρες  μετά τις εκλογές και τα τύμπανα του διχασμού άρχισαν να χτυπούν δυνατά στο ταλαίπωρο νησί μας, με ευθύνη πολλών, για το διχαστικό αποτέλεσμα που προέκυψε από την κάλπη.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η Πάρος ζητούσε αλλαγή και σε πολιτική και σε πρόσωπα.
Αυτή η αλλαγή όμως εμποδίστηκε. Ο Γιάννης Ραγκούσης στήριξε, με τη συνέντευξή του, το Χρήστο Βλαχογιάννη και δεν γνωρίζουμε, αν η στήριξη αυτή εκφράστηκε και με άλλους τρόπους. 
                  
Ακούστηκαν και ακούγονται διάφορα μέχρι και ότι συνέβαλε αποφασιστικά για να φτιαχτεί το ψηφοδέλτιό του, επειδή ο ίδιος αντιμετώπιζε δυσκολίες στη συγκρότηση του.
Εμείς δεν υιοθετούμε τίποτε από αυτά. Μας είναι αρκετό ότι δήλωσε, αν και θεσμικό πρόσωπο, δημόσια τη βούλησή του υπέρ του Χρήστου Βλαχογιάννη.

Ακούγεται επίσης έντονα, ότι έγιναν πολλά προεκλογικά ρουσφέτια μέσω του μηχανισμού του δήμου, που μετατόπισαν μέρος του εκλογικού σώματος προς την πλευρά του Χρήστου.
Και βέβαια οι βουλευτές του νομού και των δύο πλευρών παρείχαν στήριξη, οι δύο του  ΠΑΣΟΚ  στο Δήμαρχο και ο ένας της Ν.Δ. στην Έπαρχο.

Παρά ταύτα η Παροικιά και η Νάουσα, που αποτελούν τον οικονομικό άξονα του νησιού,  έδειξαν με το εκλογικό τους αποτέλεσμα, ότι όντως επιθυμούν αλλαγή πλεύσης και ότι δεν τις εκφράζει η διοίκηση Βλαχογιάννη.

Η διάθεση του κόσμου είχε εκδηλωθεί πολύ πριν από τις εκλογές και αναζητούσε πολιτική έκφραση, την οποία βρήκε τελικά στο πρόσωπο της Επάρχου.
Όμως οι πολιτικές αδυναμίες, που έδειξε προεκλογικά η παράταξή της, αξιοποιήθηκαν πολιτικά από την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα τώρα να έχει μοιραστεί το νησί ακριβώς στη μέση, μετά  το οριακό αποτέλεσμα που προέκυψε,  και να αναζητείται πολιτική λύση μέσω των δικαστηρίων.

Ήδη πρόκειται να αρχίσει νέα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, έλεγχος των άκυρων ψηφοδελτίων, έλεγχος των μεταδημοτεύσεων και ποιος ξέρει τι άλλο.

Όλα αυτά που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν είναι λογικό να αποπροσανατολίσουν τη δημοτική αρχή, η οποία είναι υποχρεωμένη να οργανώσει την άμυνά της σε μια επίθεση, της άλλης πλευράς, που αμφισβητεί ευθέως την εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος.

 Το χθεσινό δελτίο τύπου,  που εξέδωσε η παράταξη της Γρηγορίας, με  μορφή πολεμικού ανακοινωθέντος, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το που πρόκειται να οδηγηθεί το νησί.
Με την ανακοίνωση αυτή:
-          Δεν αναγνωρίζεται το εκλογικό αποτέλεσμα και δηλώνεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη.
-          Κατηγορείται  για ανάμειξη στις εκλογές της Πάρου ο κεντρικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ.
-          Κατηγορείται το Υπουργείο Εσωτερικών ότι λειτούργησε ως γραφείο τύπου υποψηφίου δημάρχου.
-          Κατηγορείται ο Γιάννης Ραγκούσης, ότι έκανε τα πάντα προκειμένου να εμποδίσει την εκλογή της.
-          Κατηγορείται ο υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας, ότι λειτούργησε ως υποψήφιος αντιδήμαρχος εναντίον της.
-          Κατηγορείται ο βουλευτής Γ.  Παπαμανώλης, ότι λειτούργησε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εναντίον της.
-          Κατηγορείται ο μηχανισμός του Δήμου  και του Λιμενικού Ταμείου για προεκλογικά ρουσφέτια.
-          Και τέλος αφήνει να αιωρούνται υπονοούμενα  για τη «λυσσαλέα επίθεση» εναντίον της.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι, αυτή η ανακοίνωση, ρίχνει πολύ λάδι στη φωτιά που ήδη άναψε  και είναι εξαιρετικά δύσκολο να σβήσει, όταν απευθύνονται τόσο σοβαρές κατηγορίες  σε κυβερνητικά πρόσωπα και ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας, από ανθρώπους που μέχρι πρότινος υποστήριζαν με πάθος το Γιάννη Ραγκούση, το Παναγιώτη Ρήγα το Γιώργο Παπαμανώλη και όμνυαν κομματική πίστη στο ΠΑΣΟΚ.

Αν συνεχισθεί αυτός ο διχασμός, όπερ και το πιθανότερο, η Πάρος θα περάσει δύσκολες μέρες, που δεν τις αξίζουν. Αυτό το νησί μας δίνει συνέχεια, ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης κι εμείς οι αγνώμονες, το μόνο που γνωρίζουμε πολύ καλά να κάνουμε, είναι να το εκμεταλλευόμαστε, ασύστολα, χωρίς αιδώ και να το καταστρέφουμε. Όμως στο τέλος όλα πληρώνονται και φαίνεται ότι αυτή τη φορά το τίμημα για όλους μας θα είναι πολύ ακριβό.

Υ.Γ. Ζητείται επειγόντως κέντρο παραγωγής πολιτικής με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του νησιού μας.


Το δελτίο τύπου της Γρηγορίας

 Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

"Πάρος - ΑΞΙΑ"

Δελτίο Τύπου (17/11/10)

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει κριθεί ακόμα, με βάση τα στοιχεία που έχουμε, αλλά κυρίως εκείνα τα οποία δεν έχουμε και που θα αναζητήσουμε στη δικαιοσύνη.
Ωστόσο, όλες οι Παριανές και οι Παριανοί, γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην Πάρο μας.

Αντιμετωπίσαμε έναν ολόκληρο κομματικό μηχανισμό ΠΑΣΟΚ του οποίου κεντρικές υπηρεσίες στρατεύθηκαν εναντίον μας.
Αντιμετωπίσαμε ένα Υπουργείο και μάλιστα το καθ' ύλη αρμόδιο για την ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή των εκλογών, το οποίο λειτούργησε σαν γραφείο υποψήφιου Δημάρχου εναντίον μας.
O Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, παρά του ότι ουδέποτε τον προκαλέσαμε, παρά του ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσαμε μονομερώς να τον αφήσουμε έξω από την τοπική πολιτική αντιπαράθεση για το καλό της Πάρου, ο ίδιος έκανε τα πάντα που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, προκειμένου να εμποδίσει την εκλογή μας.
Αντιμετωπίσαμε τον Υφυπουργό - βουλευτή Κυκλάδων κ. Π. Ρήγα ο οποίος λειτούργησε σαν υποψήφιος Αντιδήμαρχος εναντίον μας.
Αντιμετωπίσαμε τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Γ. Παπαμανώλη που λειτούργησε σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εναντίον μας.
Χρησιμοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου ώστε να παρασυρθούν οι ψηφοφόροι ή να ανταλλάξουν τις ψήφους τους με ρουσφέτια.

Δεσμευόμαστε η νομιμότητα αυτών των πράξεων να ελεγχθεί μέχρι τελευταίου ευρώ.
Η λυσσαλέα επίθεση εναντίον μας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πάθος που επέδειξαν οι εμπνευστές της.

Η παράταξη μας "Πάρος ΑΞΙΑ" με νέα και αξιόλογα στελέχη βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή μίας νέας προσπάθειας, αναζητώντας καταρχήν δίκαιη απόφαση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις Παριανές και όλους τους Παριανούς που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μας, τους εθελοντές μας που βοήθησαν και βοηθούν στη λειτουργία της παράταξης.

Αρχίσαμε μία μεγάλη προσπάθεια αλλαγών των προσώπων στο Δήμο, αλλαγής της νοοτροπίας που κρατά πίσω την Πάρο μας. Αυτή η προσπάθεια βεβαιώνουμε τον Παριανό λαό ότι θα προχωρήσει οπωσδήποτε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το άρθρο, εμπεριστατωμένη πολιτικά η εκτίμησή σας. Δυστυχώς όμως για την Πάρο λίγοι αντιλαμβάνονται όλα αυτά που περιγράφετε. Όντως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα-κυρίως με την Παροικία- με τη δημαρχιακή –διάδοχη θητεία Βλαχογιάννη. Και πράγματι οιαδήποτε άλλη λύση με λαϊκά ερείσματα θα ήταν προτιμητέα. Όμως από την άλλη ποιος μπορεί να αγνοήσει την ατυχή στρατηγική Πρωτολάτη με τους άστοχους σχεδιασμούς και τα αλλεπάλληλα λάθη; Από την πρώτη στιγμή ήταν προφανές ότι αυτοί οι δύο –προερχόμενοι αμφότεροι από το ΠΑΣΟΚ- ερίζουν για την καρέκλα. Πολύ πριν οριστικοποιηθεί η βούληση Βλαχογιάννη-με τη συνεπικουρία Κοντού-άρχισαν τα φερέφωνα Πρωτολάτη να προλειάνουν το έδαφος με τόνους λάσπης (Δραγάτης-Λάβδας-Μπελέγρης) με όχι διόλου τυχαίες παρεμβάσεις οι δύο πρώτοι (ο 3ος μέσα από την μπλογκόσφαιρα) που ως αποτέλεσμα λίγο πριν φτάσουμε στην τελική ευθεία να οξυνθούν τα πράγματα και να δημιουργηθεί ασφυκτική πόλωση. Έν μέρει επέφεραν το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα (Ο Λάβδας ως γνωστό ήταν ανέκαθεν αντιραγκουσικός, ο Δραγάτης μέχρι την αναρρίχηση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, μετά άλλαξε πλεύση-είναι βέβαια κι ο γνωστός πόλεμος εκδοτών τυπογραφικών εργασιών στο μέσο βλέπε Λαουτάρης). Όμως με τέτοιους συμβούλους η Γρηγορία –είναι και φύση παρορμητική κι αυθόρμητη-οδηγείται σε μια σειρά από λάθη που της στοίχισαν ως φαίνεται την 1η Κυριακή (Πρώτα οι διαρροές για συνεργασία με τους ενεργούς πολίτες του Γλέζου και μετά τα του Κουντρομιχάλη· διαρροές αλλά και πριν προλάβει να αποσύρει την υποψηφιότητά του ήταν γνωστό τοις πάσι ότι μία ομάδα στελεχών της Ν.Δ. –και δη από την Τοπική οργάνωση-θα στελέχωναν το ψηφοδέλτιο της Γρηγορία). Όλα αυτά δημιούργησαν ένα εύλογο προβληματισμό στους εκλογείς. Η παρέμβαση Ραγκούση επέφερε το αντίθετο από το αναμενόμενο πιστεύω αποτέλεσμα. Εκείνο δε που μέτρησε κυρίως τη 2η Κυριακή –κατά την ταπεινή μου γνώμη –ήταν η ομάδα που θα συγκροτούσε το Δημοτικό συμβούλιο. Πέρα πάσης αμφιβολίας, παρά το γεγονός ότι κούρασαν τα συγκεκριμένα στελέχη της ομάδας Βλαχογιάννη υπερτερούσαν σαφώς των στελεχών της ομάδας Πρωτολάτη όχι μόνο σε σχέση με την αυτοδιοικητική πείρα αλλά και γενικότερα. Τι θέλω να πω; Εξαιρετικά από άποψης ηθικής και άφθαρτα –όντως –πρόσωπα-αλλά χωρίς δράση στα κοινά κι αμφίβολης αποτελεσματικότητας τα πρόσωπα της ομάδας Πρωτολάτη. Στο δια ταύτα: Θα πρέπει όλοι οι νοήμονες πολίτες αυτού του τόπου να παρέμβουν αποφασιστικά για να σταματήσουν οι έριδες γιατί η Πάρος δεν αφορά μόνον αυτούς αλλά κυρίως όλους εμάς .