Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ο κυρίαρχος λαός έχει το λόγο

Σημαντικές αυτές οι εκλογές για την Ελλάδα  και την Πάρο. Δεν είναι οι συνήθεις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι βαθιά πολιτικές  και όπως οι περισσότεροι πολιτικοί  αναλυτές εκτιμούν, το αποτέλεσμά τους, θα καθορίσει ακόμα και το αν θα πάμε πολύ σύντομα, ίσως και στις 12 Δεκεμβρίου, σε βουλευτικές εκλογές.

Για την κυβέρνηση αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, έπειτα από τα σκληρά οικονομικά  μέτρα που πήρε.
Να θυμηθούμε τι έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου το Σεπτέμβρη του 2009, για τα λεφτά που υπάρχουν και την άγρια φορολογία που βιώνει σήμερα ο λαός. Ακόμα και οι περαιώσεις, αυτό το απαράδεκτο και ανήθικο χαράτσι, δε βρέθηκε κανένας μέσα από την κυβέρνηση να το σταματήσει  και ο κόσμος παραλάμβανε τα σημειώματα αγανακτισμένος τέσσερις μέρες πριν από τις σημερινές εκλογές.

Η μεγάλη αυτή αντίφαση αίρεται μόνο με εκλογές, αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος, που, ίσως και απόψε το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί, εξαγγείλει ο πρωθυπουργός εθνικές εκλογές, εάν το αποτέλεσμα των σημερινών αυτοδιοικητικών  εκλογών δεν είναι ικανοποιητικό για την κυβέρνηση.

Τα νέα μέτρα που πρόκειται να ακολουθήσουν, η αδυναμία υλοποίησης αναπτυξιακής πολιτικής, η ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, η αύξηση της ανεργίας, συνιστούν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που από μόνη της είναι δύσκολο να διαχειριστεί η παρούσα κυβέρνηση.  

Είναι πολύ βαρύ η κυβέρνηση του μνημονίου να καταγραφεί και ως κυβέρνηση που κήρυξε πτώχευση, ελεγχόμενη ή μη. Αυτά μόνο κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν να τα διαχειριστούν και φαίνεται, ότι προς τα εκεί οδεύει η πολιτική ζωή της χώρας, αν λάβουμε υπόψη, ότι βρίσκονται  σε εξέλιξη και τα εθνικά μας θέματα.

Έτσι αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές, που όπως φαίνεται θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση κατά των οικονομικών μέτρων, θυμίζουν περισσότερο εθνικές εκλογές, που όμως δεν βγάζουν βουλευτές, αλλά δημάρχους και αιρετούς περιφερειάρχες.

Εδώ στο νησί βιώνουμε τον απόηχο των μεγάλων αστικών κέντρων και αν δεν ήταν και η συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση, που ανέβασε λίγο το πολιτικό θερμόμετρο, οι δημοτικές εκλογές στην Πάρο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, ως οι εκλογές με το μικρότερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Οι εκτιμήσεις για το αποψινό εκλογικό αποτέλεσμα έδιναν κι έπαιρναν χθες στις παραλιακές καφετέριες και όπου αλλού υπάρχουν στέκια με κεντρικό  θέμα την ύπαρξη αυτοδυναμίας από την πρώτη Κυριακή  και με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι αυτό είναι αδύνατο, λόγω των τεσσάρων ψηφοδελτίων και της τάσης του εκλογικού σώματος να ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας.

Πάντως χθες, και μέχρι πολύ αργά, οι υποψήφιοι, ιδιαίτερα των δύο βασικών διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου, έδιναν τη μάχη του σταυρού σε έναν κόσμο, που προβληματίζεται μέχρι και την τελευταία  στιγμή, αν θα πρέπει  να ψηφίσει αυτοδιοκητικά ή με κριτήριο  το μνημόνιο  και τα δεινά που επέφερε και θα επιφέρει στην οικονομική του κατάσταση.
 Ίδομεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: