Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Προσεγγίζοντας τα ψηφοδέλτια

Από μια πρώτη ανάγνωση των ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο, αυτό που διαπιστώνουν, όσοι διαθέτουν κάποια πολιτική εμπειρία, είναι η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλες τις παρατάξεις για τη συγκρότησή τους.

Τα δύο ψηφοδέλτια της αριστεράς δεν είναι πλήρη, που σημαίνει ότι δεν κατάφεραν να βρουν περισσότερους υποψήφιους, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι επικεφαλής και οι περί αυτούς. Κατόρθωσαν όμως να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια, όταν ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας δεν τα κατάφερε.

Η Γρηγορία, παρά τις υπόγειες διαδρομές και τον πόλεμο που της έγινε, όπως ισχυρίζεται η ίδια, μπόρεσε να συγκροτήσει πλήρες ψηφοδέλτιο με εξαίρεση το τοπικό συμβούλιο του Κώστου, που υπολείπεται δύο υποψηφίων και ενός υποψηφίου δημοτικού συμβούλου. Τελικά κατόρθωσε να βρει 70 συνολικά υποψήφιους, όταν το ανώτατο προβλεπόμενο όριο από το νόμο είναι 73 υποψήφιοι.

Ο Χρήστος Βλαχογιάννης τέλος κάλυψε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο δηλ. κατεβαίνει στις εκλογές με 73 υποψήφιους.

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη έχει σχέση με την ποιότητα των ψηφοδελτίων και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Τα ψηφοδέλτια της αριστεράς στο Δήμο μας, έχουν ποιότητα, κάτι που χαρακτηρίζει πάντοτε τα ψηφοδέλτιά της. Το επιστημονικό δυναμικό της αριστεράς είναι αξιόλογο και διακρίνεται για την κοινωνική του προσφορά. Κορυφαία δείγματα είναι ο Μανώλης Γλέζος και Κώστας Ροκονίδας

Το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Βλαχογιάννη έχει ως βάση τα στελέχη της τελευταίας 8ετίας. Είναι επώνυμα στελέχη, κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχουν γνώση της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν όμως χρεωθεί τη φθορά της 8ετίας και είναι βέβαια ότι ορισμένα από αυτά, αισθάνονται κουρασμένα.
Τα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν στην εκλογική προσπάθεια του Χρήστου Βλαχογιάννη, καλύπτουν τα κενά που άφησαν, όσοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι εγκατέλειψαν την παράταξή του.

Η Γρηγορία κατάρτισε ψηφοδέλτιο αποτελούμενο κυρίως από νέα πρόσωπα, αφού από τους 70 υποψήφιους δέκα με ένδεκα υποψήφιοι είναι αυτοί που έχουν ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όμως έπειτα από προσεκτική ανάγνωση, διαπιστώνουμε ότι η σύνθεση του ψηφοδελτίου της, έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα της επιτρέψουν να διοικήσει το Δήμο σε περίπτωση εκλογής της.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι θα καλέσει και πρόσωπα, εκτός αυτών που θα απαρτίσουν το νέο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να στελεχώσει νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Τελικό συμπέρασμα και με δεδομένο ότι μιλάμε για την Πάρο με το περιορισμένο στελεχικό δυναμικό, που διαθέτει στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης:
Όλες οι παρατάξεις έχουν τις προϋποθέσεις για να διοικήσουν το Δήμο και αυτό είναι θετικό.
Το ερώτημα που εμείς θέτουμε είναι αν υπάρχει και η διάθεση.

Γιατί συνήθως, ελάχιστοι είναι εκείνοι που φορτώνονται της υποχρεώσεις του Δήμου, ενώ οι περισσότεροι απλά συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, ασκούν και κριτική ξεχνώντας ότι ανήκουν και αυτοί στην παράταξη που διοικεί το Δήμο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

70 ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Κ ΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΑΝ ,ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.