Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Εκτός ψηφοδελτίου ο υποψ. αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ

Προβληματισμό και αμηχανία  σε Ιπποκράτους και Ρηγίλλης έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη δύο εκ των επικεφαλής στα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ Χ. Κόκκινο,  ο οποίος φέρεται να έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών για παράνομες προσλήψεις, καθώς και το νομάρχη Κυκλάδων και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή , με τον συνδυασμό του  Γιάννη Μαχαιρίδη, Δημήτρη Μπάιλα για γνωστό σκάνδαλο της Μυκόνου.
                          
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr o κ. Μπάιλας λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου υποψηφίου. Μάλιστα, πληροφορίες από την Ιπποκράτους λένε ότι μετά την παραίτηση Μπάιλα, το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να "σηκώσει" το θέμα Κόκκινου και να καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει τις ευθύνες του. Μια πρώτη γεύση για τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης κατά τη διάρκεια σημερινού γεύματος με τους δημοσιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο κ. Χαρ. Κόκκινος όσο και ο κ. Δ. Μπάιλας είχαν μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρώτος ήταν γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ν. Αιγαίου επί Ν. Δ., ενώ ο δεύτερος διετέλεσε από το 2002 ως σήμερα νομάρχης Κυκλάδων. Ο κ. Κόκκινος είχε την αρχαιότερη εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, σε σχέση με κατηγορίες εναντίον του για παράνομες προσλήψεις σε θέσεις μερικής απασχόλησης, τον Σεπτέμβριο του 2005.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε τον Μάρτιο του 2008 η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ανδρομέδα Στεφανίδου, ο κ. Κόκκινος και οι άλλοι κατηγορούμενοι «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος... παρέβησαν με πρόθεση τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος σε τρίτα πρόσωπα και ταυτόχρονα να βλάψουν με την παράβαση αυτή κάποιον άλλο και το κράτος και δι' αυτού του τρόπου του εννόμου αγαθού της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών προς το συμφέρον της πολιτείας».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στον διαγωνισμό αυτό συνέβησαν μεταξύ άλλων τα εξής: πρώτον κρίθηκαν προσληπτέα 3 άτομα που δεν είχαν τα προσόντα των κοινωνικών ομάδων του άρθρου 4 παρ. 1 του ν. 3250/2004, και δεύτερον 3 άτομα συμπεριελήφθησαν στον Πίνακα Κατάταξης της Δ ομάδας χωρίς να έχουν δηλώσει κατάταξη σε καμιά κοινωνική ομάδα, πράγμα που όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο συνεπιφέρει τον αποκλεισμό τους από τη φάση αξιολόγησης. Επιπλέον στην υπόθεση αυτή κατηγορούνται και οκτώ υποψήφιοι, εκ των οποίων δύο είχαν υπογράψει τουλάχιστον ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι ήταν άνεργοι επί δεκαοκτάμηνο, ενώ απασχολούνταν στην περιφέρεια και στον δήμο Ρόδου.

Κατά του κ. Μπάιλα άσκησε ποινική δίωξη η εισαγγελέας πρωτοδικών Σύρου στις 26 Αυγούστου 2010 σε σχέση με την πολύβουη υπόθεση της Μυκόνου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του κ. Μπάιλα, με την ιδιότητα του νομάρχη Κυκλάδων, για «το κακούργημα της απλής συνέργειας σε απιστία σχετική με την υπηρεσία από υπάλληλο, κατά την τέλεση της κυρίας αυτής άδικης πράξης, δια παραλείψεως και κατ' εξακολούθηση, από την οποία η ελάττωση της δημόσιας περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ανώτερης συνολικά των 73.000 ευρώ καθώς και του ποσού των 150.000 ευρώ και το αδίκημα στρέφεται κατά του ΝΠΔΔ του ελληνικού δημοσίου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια κατηγορία της συνέργειας σε απιστία απαγγέλθηκε και στον τότε αντινομάρχη και υπεύθυνο επί θεμάτων της διεύθυνσης πολεοδομίας της νομαρχίας. Οι κατηγορίες αφορούν τα έτη 2005 και εντεύθεν, αλλά και το τρέχον έτος 2010.
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8325

Δεν υπάρχουν σχόλια: