Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Και ολίγα για το γιατρό Γιώργο Ξένο

Αν θελήσουμε να σκιαγραφήσουμε την προσωπικότητα του Γιώργου Ξένου, εύκολα θα διαπιστώσουμε, ότι, το κύριο χαρακτηριστικό της, είναι η παριανή του συνείδηση. Δηλώνει πρώτ΄ απ΄ όλα παριανός  και η αγάπη του, για το νησί που τον  γέννησε, είναι απέραντη.

Στόχος του, εκ νεότητός του, να εγκατασταθεί μόνιμα στην Πάρο, και το όνειρό του αυτό  γίνεται πραγματικότητα, τώρα που συνταξιοδοτήθηκε.

Την  Πάρο, ο  Γιώργος, τη ζούσε καθημερινά μέσα από τις επαφές που είχε, λόγω της δουλειάς του, αλλά και επειδή, επί δεκαετίες ολόκληρες, ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου των Παρίων της Αθήνας και του Πειραιά.

Το γραφείο του, στο ΙΚΑ, το γνώριζαν όλοι οι παριανοί που είχαν πρόβλημα υγείας  και ήταν ασφαλισμένοι στον Οργανισμό. Ήταν το γνωστό ιατρικό γραφείο, που, όποιος παριανός έμπαινε μέσα και μετά  την εξέταση  ή τη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση που του παρείχε, όταν ο χρόνος το επέτρεπε, η συζήτηση ξεκινούσε (και τέλειωνε), για την Πάρο, για τους συμπατριώτες μας, για την πορεία του νησιού, για τα προβλήματα του νησιού. Ήταν ο πιο καλά ενημερωμένος παριανός που  δε ζούσε μόνιμα στην Πάρο.

Ο Γιώργος, που ασκούσε την ιατρική και ως ελεύθερος επαγγελματίας, πραγματοποίησε άπειρες ιατρικές επισκέψεις, δωρεάν,  σε παριανούς της Αθήνας και του Πειραιά, όταν του ζητούσαν να τους επισκεφθεί, επειδή είχαν ιατρικό πρόβλημα.

Κι αυτή η ανιδιοτέλειά του, για κάθε παριανό που του ζητούσε ιατρική βοήθεια, τον έκανε αξιαγάπητο σε όλους μας και στην Αθήνα και στην Πάρο.  Πόσες φορές δεν είδαμε το Γιώργο να επισκέπτεται παριανούς στα νοσοκομεία της Αθήνας και να τους ενθαρρύνει και με τον καλό του λόγο να τους ανεβάζει την ψυχολογία και να τους δίνει κουράγιο;

Αυτά, τουλάχιστον εμείς, που τα έχουμε ζήσει από κοντά, έχουμε χρέος να τα αναφέρουμε, με αφορμή την τελική του επιλογή, να υπηρετήσει τον τόπο μας, σε καιρούς χαλεπούς, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο θα συμβάλλει στην ποιοτική του αναβάθμιση και στην κοινή προσπάθεια όλων των δημοτικών συμβούλων που θα εκλέξει ο παριανός λαός, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Ας γνωρίζει, ο φίλος Γιώργος, ότι, η διαδρομή που επέλεξε να ακολουθήσει, για να υπηρετήσει την ιδιαίτερη πατρίδα μας, θα τους προσφέρει πολλές χαρές και συγκινήσεις, αλλά και πολλές πίκρες. Θα γνωρίσει πολύ πιο καλά τους φίλους του, τους ανθρώπους που εξυπηρέτησε, την ευγνωμοσύνη των ολίγων και την αγνωμοσύνη των πολλών.

Όμως επειδή είναι δυνατός χαραχτήρας  και έχεις στόχους, τους οποίους υπηρετεί με συνέπεια, ο Γιώργος δεν πρόκειται να στα σταθεί σ΄αυτά τα μικρά.
Ο μεγάλος του στόχος είναι η αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων της Πάρου. Και είμαστε βέβαιοι, ότι, γι΄αυτόν το στόχο, θα τα δώσει όλα.

Κάνουμε την πρόβλεψη ότι λαός της Πάρου θα τον τιμήσει με μεγάλος αριθμό ψήφων και αυτό για τον Γιώργο Ξένο θα αποτελέσει ύψιστη υποχρέωση και πολύ ισχυρό κίνητρο, για να υπηρετήσει τις παριανές και τους παριανούς με όλες του τις δυνάμεις.

Αγαπητέ Γιώργο, από αυτόν το νέο τρόπο ενημέρωσης, από το blog της «Ωραίας Πάρου», που το επισκέπτεται καθημερινά μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας, σου ευχόμαστε, ολόψυχα, στην προσπάθειά σου αυτή,  καλή επιτυχία.

3 σχόλια:

Παριος είπε...

Ισως η πιο μεγαλη και ποιοτικη υποψηφιοτητα
απο ολους τους συνδυασμους.
Τυχερη η Γρηγορια που καταφερε να εχει τον κυριο Ξενο στο ψηφοδελτιο της.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Ξένος ειναι δυστυχώς μακρυα απο τα πραγματα της Παρου, ο ιδιος το εδειξεπολλες φορες με τις επιλογες και την σταση του, αλλα θα ειναι η φωνη της σωφροσυνης στο σχημα της Γρηγοριας.

Ανώνυμος είπε...

O επι 30χρονια προεδρος του συλλογου των παριανων εδειξε οτι ειναι μακρια απο τα πραγματα της Παρου?
Περιεργο σχολιο.
Μαλλον δε τον γνωριζεις καν.