Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οδηγίες προς «ναυτιλλομένους»

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο το πολιτικό κουτσομπολιό φουντώνει και οι εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν.
Άλλοι βγάζουν τη Γρηγορία από την πρώτη Κυριακή δήμαρχο και άλλοι το Χρήστο Βλαχογιάννη. Τα επιχειρήματα που ακούγονται ένθεν και ένθεν είναι πλέον γνωστά, αφού αναπτύσσονται από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και των δύο δημοτικών παρατάξεων.
Το κύριο επιχείρημα της πλευράς Βλαχογιάννη , κατά το χρονικό διάστημα που διανύουμε, είναι η όχι καλή ποιότητα του ψηφοδελτίου της Γρηγορίας και η αδυναμία της να συγκροτήσει πλήρες ψηφοδέλτιο. Και η απάντηση της άλλης πλευράς είναι το έλλειμμα στην καθημερινότητα και στα έργα των τελευταίων χρόνων με ευθύνη και των έμπειρων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του, που είναι και εκ νέου υποψήφιοι.
Η αντιπαράθεση γίνεται μεταξύ νέων, άπειρων αλλά ορεξάτων για δουλειά υποψηφίων της Γρηγορίας και έμπειρων, αλλά κουρασμένων από την πολυετή άσκηση της τοπικής εξουσίας, υποψηφίων του Χρήστου Βλαχογιάννη.
Στην αντιπαράθεση αυτή, κάποιοι, κυρίως υποψήφιοι, και από τις δύο πλευρές, γίνονται αμετροεπείς και υπερβάλλουν σε χαρακτηρισμούς, οι οποίοι είναι απαράδεκτοι κατά την άποψή μας, και φτάνουν να  ακουμπούν ακόμα και τον συμπατριώτη μας υπουργό των Εσωτερικών.
Όμως ας γνωρίζουν, όσοι επιδίδονται σε αυτό το είδος αντιπαράθεσης, ότι θα είναι οι χαμένοι αυτών των εκλογών, συμπαρασύροντας σε ήττα και τον συνδυασμό τους.
 Οι επικεφαλής των συνδυασμών καλά θα κάνουν να συστήσουν στους υποψήφιους, που  διακατέχονται από ταραχή και αδυνατούν να ελέγξουν το περιεχόμενο των λόγων τους να καθίσουν στο σπίτι τους, γιατί με τα λεγόμενα τους κατεβάζουν πολύ χαμηλά την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα της Πάρου.
Βέβαια αυτά τα λέμε εμείς, που δε συμμετέχουμε στο προεκλογικό γίγνεσθαι και ως εκ τούτου έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε συμβουλές προς «ναυτιλλομένους» στις ταραγμένες θάλασσες της πολιτικής ζωής του τόπου μας, όμως στις μεγάλες φουρτούνες απαιτείται νηφαλιότητα που οδηγεί σε σωστές αποφάσεις, γιατί διαφορετικά δεν αλλάζουμε (πορεία) και βουλιάζουμε, για να θυμηθούμε και το πρωθυπουργικό σλόγκαν.
Φαίνεται ότι, αυτές οι εκλογές, είναι εκλογές για γερά νεύρα, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο σχόλιό μας και επειδή οι δύο κύριοι διεκδικητές του επίζηλου τίτλου, οδηγούν τα πράγματα σε πόλωση, καλά θα κάνουν οι δύο άλλοι συνδυασμοί να διευρύνουν τον πολιτικό τους λόγο γιατί μας έχουν κουράσει με το μνημόνιο, το δικομματισμό και τον Καλλικράτη. Το ακροατήριο της Πάρου δεν είναι ακροατήριο της Αθήνας.
Αν δεν το πράξουν κινδυνεύουν να δουν τα ποσοστά τους να κινούνται στο επίπεδο των βουλευτικών εκλογών, με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν να πιάσουν το εκλογικό μέτρο που είναι αρκετά υψηλό και μπορεί να φτάσει τον αριθμό 600.
Υπάρχει βέβαια η εκτίμηση ότι και στην Πάρο θα πέσει ψήφος διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης, όμως οι ψηφοφόροι που θα «διαμαρτυρηθούν» πρέπει να βρουν ανοιχτές τις πόρτες των συνδυασμών της αριστεράς. Και ανοιχτή πόρτα σημαίνει πρώτα απ΄όλα αναφορά στα τοπικά προβλήματα, τα οποία τα στελέχη των συνδυασμών αυτών γνωρίζουν πολύ καλά καθώς και τον τρόπο που μπορούν να επιλυθούν.
ΟΙ καιροί που έρχονται θα δυσκολέψουν κι άλλο τη ζωή μας και όσοι άκουσαν τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, καλά κατάλαβαν, ότι και ο ίδιος και η κυβέρνησή του μάλλον βυθίζονται στα ταραγμένα νερά μιας πολιτικής αδιέξοδης που έχει αναστατώσει τη χώρα και έχει οδηγήσει τους Έλληνες σε εθνική κατάθλιψη. 
Κατά συνέπεια, για να επανέλθουμε στα προηγούμενα, υπάρχει γήπεδο αντιπαράθεσης για το μνημόνιο και την οικονομική δυσπραγία που βιώνουμε και στην Πάρο και μετά τις δημοτικές εκλογές.  
Οι συνδυασμοί της αριστεράς δεν θα κάνουν έκπτωση αρχών, εάν ασχοληθούν και με τα τοπικά μας προβλήματα, που έτσι κι αλλιώς θα δυσκολέψει η επίλυσή τους και λόγω του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: