Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η παραλία της Παροικιάς και μια απόφαση που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Είναι χρήσιμο οι νεότερες γενιές και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι της Παροικιάς να γνωρίζουν  τί ακριβώς συνέβη και οδηγηθήκαμε στην προστασία της ανάπλασης της παραλίας της Παροικιάς.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν δήμαρχος ήταν ο Γιώργος Τριαντάφυλλος, ο εξαίρετος αρχιτέκτονας Γιώργος Ευρυπιώτης είχε παρουσιάσει στο Δήμο μια αρχιτεκτονική πρόταση για την ανάπλαση της παραλίας της Παροικιάς. Με βάση αυτήν την πρόταση είχαν εξασφαλισθεί χρήματα από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αυτά βρήκε η επόμενη δημοτική αρχή, η οποία ανέθεσε στο τότε δημοτικό Σύμβουλο Τάσο Κοντόσταυλο να ωριμάσει τη μελέτη, σε συνεννόηση και με τον Γιώργο Ευρυπιώτη και να πάρει  η μελέτη αυτή τις σχετικές εγκρίσεις.  

Το έργο αυτό που προέβλεπε πλακοστρώσεις καθ΄όλο το μήκος της παραλίας της Παροικίας καθώς και πλατειών που είναι σε επαφή με την παραλία εκτελέστηκε με εξαιρετική επιτυχία και άλλαξε την εικόνα της προς το καλύτερο.

Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την επιχωμάτωση και τους ογκόλιθους που είχαν μεταφερθεί από το Μαράθι στην Παροικιά, στα μέσα της δεκαετίας του ΄70,  για τη διαπλάτυνση της παραλίας και την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίαζε.

Το 1995 το τότε δημοτικό συμβούλιο μαζί με την απόφαση για την ανάπλαση της παραλίας αποφάσισε και τη θωράκιση του έργου από τους δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους, οι οποίοι όταν έχουν μεγάλη ένταση, δημιουργούν προβλήματα σε τμήματα της παραλιακής ζώνης.

Κατόπιν αυτού, ο επιβλέπων μηχανικός της νομαρχίας, επέβαλε εν μέρει την άποψή του και είναι η εικόνα που έχει σήμερα η παραλία μας.

Και λέμε εν μέρει, επειδή είχε την απαίτηση το ύψος της θωράκισης να φτάσει το 1,5 μέτρο από έδαφος.

Το δημοτικό συμβούλιο στην πρώτη τετραετία του Γιάννη Ραγκούση πήρε ομόφωνη απόφαση για τη σύνταξη μελέτης που θα προέβλεπε τη βύθιση των φυσικών ογκόλιθων κάτω από την επιφάνεια του νερού, ώστε η θάλασσα οπτικά να έλθει πιο κοντά στην παραλία, χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβλημα στη θωράκιση του έργου της ανάπλασης.

Εκεί βρισκόμαστε. Το έργο είναι εύκολο. Η μελέτη δεν θα έχει σοβαρά προβλήματα στη σύνταξή της και χρήματα, δόξα τω θεώ, υπάρχουν και θα αντληθούν από τη μεγάλη δεξαμενή χρημάτων του Λιμενικού Ταμείου.

Πολιτική βούληση χρειάζεται και ελπίζουμε να τη διαθέτουν οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι της Παροικιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: