Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές για γερά νεύρα;

26 μέρες πριν από τις εκλογές και το προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα.
Οι κόντρες της παράταξης της Επάρχου με τον κ. Παντελή Ρούσσο, εξαιτίας ενός κατάπτυστου κειμένου-λίβελου κατά του υπουργού Εσωτερικών σε συνδυασμό με τις εντάσεις και τις απρέπειες κατά τη συνεδρίαση του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου μας οδηγούν σε μελαγχολικές σκέψεις για την πορεία της Πάρου.

Προφανώς η απουσία της Ν.Δ. από τον προεκλογικό αγώνα, άφησε ελεύθερο το γήπεδο για να «ξεκατινιάζεται» το ΠΑΣΟΚ με πάσα άνεση σε βάρος της ποιότητας του προεκλογικού αγώνα. Αλήθεια πότε θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των δύο βασικών διεκδικητών του Δήμου;

Για την ώρα διαπιστώνουμε την ολοένα αυξανόμενη ένταση  και το φανατισμό ανάμεσα στις δύο παρατάξεις (Δημάρχου και Επάρχου), κάτι που είναι τελείως αντίθετο με την ψυχολογία του εκλογικού σώματος της Πάρου.
Ο κόσμος της Πάρου απεχθάνεται τις εντάσεις και τα «κοσμητικά» επίθετα, γι΄ αυτό δεν είναι υπερβολή, αν πούμε, ότι η παράταξη που θα λειτουργήσει νηφάλια και χωρίς εντάσεις και προκλήσεις θα είναι αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές.

Η «Εγνατία Α.Ε.» μας επισκέπτεται προεκλογικά και αυτό έχει τη σημασία του, αφού περνά το κυβερνητικό μήνυμα της στήριξης του Χρήστου Βλαχογιάννη.

Το γεγονός αυτό όμως δεν έπρεπε να αποτελέσει την αφορμή για τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το εκλογικό σώμα της Πάρου είναι πλέον αρκετά υποψιασμένο και αντιλαμβάνεται την πρόθεση των εμπνευστών  αυτής της πολιτικής κίνησης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, που υποστηρίζουν τη Γρηγορία, θα έπρεπε να χαιρετίσουν την έλευση της Εγνατίας με την υπογράμμιση, ότι θα προτιμούσαν η επίσκεψη αυτή να είχε γίνει μετά τις εκλογές, για να μην κατηγορηθεί ο παριανός Υπουργός για ανάμειξη στις δημοτικές εκλογές της Πάρου.

Τα έργα που θα εκτελέσει η Εγνατία, όποια κι αν είναι αυτά, εφόσον αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας στο νησί, είναι όντως καλοδεχούμενα, αρκεί να μην είναι πρόχειρα.
Γιατί για κάποια άλλα έργα της ίδιας εταιρείας, υπήρξαν ενστάσεις για την τεχνική αρτιότητά τους, όπως υποστηρίζουν, καλά γνωρίζοντες, από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Εμείς δεν πρόκειται να ενοχληθούμε, επειδή αυτά προκύπτουν από ενέργειες του υπουργού Εσωτερικών. Δεν είμαστε μικρόψυχοι, ούτε πρόθεσή μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε την προσφορά του. Το αντίθετο θα μας ενοχλούσε: η αδιαφορία του για την Πάρο.

Εάν αυτά αποδειχτούν προεκλογικά πυροτεχνήματα, για να ενισχυθεί ο Χρήστος Βλαχογιάννης, αυτό θα διαπιστωθεί μετά τις εκλογές, δηλ. κατόπιν εορτής.
 Όμως εμείς εκτιμούμε ότι τα έργα αυτά θα πραγματοποιηθούν.

Απλά η πολιτική δεοντολογία επέβαλε η εξαγγελία τους να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές και όχι πριν από αυτές.

Φαίνεται όμως, ότι ο Χρήστος Βλαχογιάννης, παρά τη βελτίωση της θέσης του, χρειάζεται και άλλη ενίσχυση στην  προεκλογική του προσπάθεια, ιδιαίτερα στην Παροικιά.
Γι΄αυτό, τουλάχιστον εμείς, δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούμε, αν δούμε και άλλες παρεμβάσεις μέχρι το τέλος αυτού του προεκλογικού αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: