Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Και ολίγα για το Αγροκήπιο της Παροικιάς

Σήμερα θα μιλήσουμε για το αγροκήπιο της Παροικιάς. Και λέμε της Παροικιάς γιατί στην περιοχή της Νάουσα υπάρχει ένα άλλο αγροκήπιο, στο οποίο πρόκειται να γίνει ένα μεγάλο στάδιο.
Το Αγροκήπιο της Παροικιάς ήταν ιδιοκτησία του Υπουργείου Γεωργίας. Ένα τμήμα του δωρίθηκε στο Υπουργείο από την τότε κοινότητα της Παροικιάς, τη δεκαετία του ΄30  και ένα άλλο προέκυψε από απαλλοτρίωση. Η συνολική του έκταση είναι 24 στρέμματα.
 Στο τέλος της δεκαετίας του ΄90 στην Πάρο κατέφθασαν ορκωτοί εκτιμητές για να κοστολογήσουν την αξία του και το υπουργείο Γεωργίας εν συνεχεία να το βγάλει στο σφυρί.
Κάποιος το σφύριξε στον τότε δήμαρχο και εκείνος επικοινώνησε με τον τότε Υπουργό Γεωργίας, Γιώργο Ανωμερίτη, με τον οποίο είχε πολύ καλή σχέση.
Ο Υπουργός έδωσε αμέσως εντολή και ανεστάλη η διαδικασία της πώλησης του ακινήτου και κίνησε τη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης του Αγροκηπίου στο Δήμο με τον όρο να παραμείνει χώρος πρασίνου και ενδεχομένως να στεγαστεί, στο χώρο, κάτι σαν γεωργικό μουσείο, στο οποίο να γίνεται αναφορά στην ιστορία της γεωργίας στο νησί. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος απέκτησε αρχικά τη χρήση του ακινήτου.
Οι επόμενες δημοτικές αρχές κατάφεραν να περάσει το σπουδαίο αυτό ακίνητο στην κυριότητα του Δήμου και μπράβο τους!
Όμως, αν και πέρασε περίπου μια δεκαετία από τότε, που ο Δήμος έχει την χρήση του Αγροκηπίου, δεν έγινε τίποτε το ουσιαστικό, εκτός από τη στέγαση των γραφείων του κυνηγετικού συλλόγου.
Σταθήκαμε ανίκανοι να αξιοποιήσουμε αυτόν το μεγάλο χώρο, που θα μπορούσε, έστω προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί κάποια μελέτη, να γίνει χώρος αναψυχής και περιπάτου με ελάχιστα χρήματα ή να φιλοξενήσει μια μεγάλη παιδική χαρά, οργανωμένη με φύλακα και να είναι αυτό μια προσφορά στον παιδόκοσμο της Παροικιάς με την περιοχή να σφύζει από ζωή. 
Ο πολύτιμος αυτός, για τον οικισμό της Παροικιάς, χώρος είναι κατάλληλος για πολλές χρήσεις  ακόμα και για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου που θα βελτίωνε λειτουργικά και αισθητικά την περιοχή του κάτω Γιαλού.
Η ανάδειξη του λόφου της Αγίας Άννας, η αξιοποίηση και ανάδειξη των 24 στρεμμάτων του Αγροκηπίου και η βελτίωση του λιμενίσκου της περιοχής με επεμβάσεις ήπιας μορφής κυρίως στο χερσαίο χώρο του από το Λιμενικό Ταμείο, θα αναβάθμιζαν ένα σημαντικό τμήμα της Παροικιάς και θα το καθιστούσαν από τα πλέον  επισκέψιμα.
Ιδού έργον λαμπρόν για τους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους της Παροικιάς.
Υ.Γ. Επειδή αναγνώστες των σχολίων που αναφέρονται στην Παροικιά μας ζητούν να υπάρξει συνέχεια δε θα τους χαλάσουμε το χατίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: