Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Καιρός να μιλήσουμε και για προγράμματα

Μοιάζει να μην απασχολεί κανέναν το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κάθε συνδυασμό σ΄αυτές τις εκλογές.
Κι όμως, το πρώτο που όφειλαν να παρουσιάσουν οι δημοτικές παρατάξεις, είναι το πρόγραμμα με βάση το οποίο θα διοικήσουν το Δήμο μας την  προσεχή τετραετία.
Αυτό είναι το ουσιώδες και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί το σημείο αναφοράς των παρατάξεων και ενός διαλόγου, που είναι βέβαιο , ότι θα κατέληγε (ο διάλογος) σε σύμπτωση απόψεων για τη μελλοντική εξέλιξη του νησιού. Αλλά  σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προέκυπτε το ερώτημα:
Τότε προς τι αυτή η υπερβολή , να κατέρχονται 5 υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι υποβάλλουν σε καθημερινή βάσανο εαυτούς και αλλήλους προκειμένου να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτιά τους;
Για να μετρήσουν τα κόμματα τα πράσινα, τα μπλε και τα κόκκινα σημαδάκια που θα δείξει η τηλεόραση το βράδυ των εκλογών;
Για να ικανοποιήσουν κάποιοι την άκρατη φιλοδοξία τους;
Για να υπηρετήσουν ανομολόγητα συμφέροντα;
Τα ερωτήματα μπορεί να είναι τόσα, όσες και οι πολλές απορίες του εκλογικού σώματος, που πέρα από προγράμματα, τα οποία ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών, θα αναζητήσει τους ικανούς και τους τίμιους, που θα επιδιώξουν να πάνε τον τόπο μας λίγα βήματα πιο μπροστά από το σημείο που βρισκόμαστε τώρα.
Ο κόσμος της Πάρου, προσγειωμένος στην πλειοψηφία του, αντιλαμβάνεται ότι τα μεγαλόπνοα έργα αργούν και κάποια δεν πρόκειται να έλθουν ποτέ.
Γι΄αυτό και επιζητεί τη βελτίωση της καθημερινότητάς του, με απλές και χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος λύσεις, καθώς και τη συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.
Εμείς, παρά ταύτα, θα επιμείνουμε ότι το πρόγραμμα πρέπει να αποτελεί τη βάση για τη συγκρότηση μιας δημοτικής παράταξης, που πέρα από τις γενικές αρχές και τους στόχους της, πρέπει να περιλαμβάνει τα αναγκαία για τον τόπο έργα μεγάλα ή μικρά, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να υλοποιηθούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματι εντυπωσιακό που εκτός του ενός που ειναι ηδη Δήμαρχος και της παράταξης που ζητά την ψήφο μας ως μέτρο κατα του μηνμονίου, οι αλλοι ξεχασαν γιατι μας ζαλίζουν καθε μερα με δελτία τύπου που φανερώνουν οχι μόνο την πολιτική απειρία τους, αλλα και τον διακαή τους πόθο για την θεση του δημάρχου ωστε να . ..Τι θέλουν τελικά?