Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η μάχη του ψηφοδελτίου (και η φημολογία) συνεχίζεται

Τελευταία έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν διάφορα, τα οποία είναι ενδεικτικά του εκνευρισμού των υποψηφίων λόγω της αβεβαιότητας του εκλογικού αποτελέσματος.

Αυτό που ακούστηκε χθες ήταν, ότι ο συνδυασμός «Η Πάρος μας ενώνει», δεν μπορεί να φτιάξει πλήρες ψηφοδέλτιο και ότι  γι΄αυτό το λόγο έγινε η πρόταση του Πάνου Καμμένου για συνεργασία με το συνδυασμό της Γρηγορίας.

Το άλλο που ακούγεται είναι ότι ο πιο πάνω συνδυασμός έχει τα 73 άτομα και κατά συνέπεια συμπληρώνει τον ανώτατο προβλεπόμενο αριθμό υποψηφίων, όμως η ποιότητα του ψηφοδελτίου είναι τέτοια, που όταν γίνει γνωστή, μέρος του εκλογικού σώματος που στηρίζει την παράταξη αυτή, θα απογοητευθεί και θα την εγκαταλείψει.

Βέβαια αυτά και άλλα ακούγονται από την πλευρά των αντιπάλων της παράταξης του Ηλία Κουντρομιχάλη και επομένως δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα, όμως το γεγονός ότι ο Πάνος Καμένος ζήτησε συνεργασία με τη Γρηγορία, αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη, ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, που στηρίζει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ..

Κι αν αυτά ακούγονται για την προαναφερθείσα παράταξη, για το συνδυασμό του Δημάρχου ακούγονται άλλα. Ότι από υπουργικό γραφείο γίνονται τηλέφωνα για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιό του, είτε από στελέχη της παράταξης που αρνούνται τη συμμετοχής τους είτε  από άλλα άτομα που διαθέτουν επιρροή στις τοπικές κοινωνίες των χωριών. Όμως αυτά και άλλα λέγονται από αντιπάλους της παράταξης του Δημάρχου και επομένως δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα.
Το βέβαιο είναι ότι το ψηφοδέλτιο το Δημάρχου θα είναι πλήρες με κεντρικό κορμό δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, με συμμετοχή συμβούλων από την παράταξη της μειοψηφίας, με πρόσωπα που συμμετείχαν στις εκλογές του 2006 αλλά και με νέα.

Το ψηφοδέλτιο της Γρηγορίας ακούγεται ότι είναι από μέρες έτοιμο και δεν αποκλείεται να κατατεθεί και πρώτο στο Πρωτοδικείο της Σύρου.
Παρά ταύτα καταβάλλονται προσπάθειες, για τη μεγαλύτερη δυνατή αναβάθμισή του, αν και αυτό είναι μάλλον δύσκολο. 
Αυτά που λέγονται ότι ασκούνται πιέσεις, για τη μη συμμετοχή δημοτών στο ψηφοδέλτιό της, μπορεί να είναι και δικαιολογίες αυτών των δημοτών για να  θεμελιώσουν την άρνησή τους, επειδή δεν επιθυμούν να εμπλακούν στην εκλογική περιπέτεια.

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, κυκλοφορεί στα διάφορα «καφέ», ότι οι προσπάθειες για μεγαλύτερη συμμετοχή υποψηφίων δημοτικών συμβούλων συνεχίζεται,  χωρίς να είναι γνωστά και τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, αν και ακούγεται ότι θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ένα σημαντικό παριανό στέλεχος συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος από στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  επιβεβαιώνεται ότι η παράταξή τους  έχει συμπληρώσει ψηφοδέλτιο. Το τελευταίο, που πληροφορηθήκαμε , αναφέρεται σε ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, πολύ γνωστό στην Πάρο για τους αγώνες του, την εντιμότητά του  και την κομματική του συνέπεια,  το οποίο, τιμής ένεκεν, θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: