Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η μάχη των ψηφοδελτίων συνεχίζεται

Φαίνεται να τα καταφέρνουν και οι πέντε δημοτικές παρατάξεις και να συγκροτούν  τελικά όλες ψηφοδέλτια, άλλες πλήρη με τον ανώτατο αριθμό υποψηφίων που είναι 73 και άλλες λίγο πιο πάνω από τον κατώτατο προβλεπόμενο αριθμό που είναι 33. Απαραίτητη προϋπόθεση  στα ελλιπή ψηφοδέλτια:

-          να είναι συμπληρωμένες και οι 27 θέσεις του δημοτικού συμβουλίου,
-          να είναι συμπληρωμένο το 1/3 των δημοτικών κοινοτήτων του νησιού, που σημαίνει ότι σε μια  από τις δύο δημοτικές κοινότητες του νησιού, στην Παροικιά ή στη Νάουσα  πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3 υποψήφιοι,
-          να είναι συμπληρωμένο το 1/3 των τοπικών συμβουλίων δηλ. Τα 2 από τα 5, που υπάρχουν στο νησί με τουλάχιστον 1 υποψήφιο,
-          και τέλος να τηρηθεί η ποσόστωση ανδρών και γυναικών που σημάνει ότι το 1/3  των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι γυναίκες.

Εάν λοιπόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, είναι  συμπληρωμένα τα ψηφοδέλτια και των 5 υποψηφίων δημάρχων, αυτό που απομένει να δούμε είναι ποιες και ποιοι δημότες τα στελεχώνουν, αφού οι παρατάξεις δεν αξιολογούνται μόνο από τους επικεφαλής, αλλά και από την σύνθεση των ψηφοδελτίων που έχουν συγκροτήσει.

Προβληματιζόμαστε σοβαρά σε σχέση με την ποιότητα των ψηφοδελτίων που θα δούμε, όταν αυτά θα γνωστοποιηθούν στην τελική τους μορφή την 18η Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο Σύρου.
 
Ο πληθυσμός του νησιού είναι μικρός για να μπορεί να στελεχώσει με πλήρη σύνθεση και με αξιόλογη ποιότητα 5 ψηφοδέλτια. Και σ΄αυτό το δεδομένο θα πρέπει να προσθέσουμε την απροθυμία που υπάρχει για τη συμπλήρωσή τους, αφού η πολιτική έχει πάψει να συγκινεί μεγάλος μέρος του πληθυσμού, το οποίο εντοπίζεται κυρίως στη νεολαία.

Έτσι λοιπόν γινόμαστε συχνά μάρτυρες του φαινομένου να προσεγγίζονται δημότες σχεδόν  από όλες τις παρατάξεις και κάποιες φορές να ασκούνται και πιέσεις, για να δεχτούν να μπουν στα ψηφοδέλτια, με μοναδικό κριτήριο την εμφάνιση του ψηφοδελτίου και όχι τη διάθεση για προσφορά, που στην τοπική αυτοδιοίκηση της Πάρου είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει τα ίδια πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, εμείς εκφράζουμε την ευχή οι  προσπάθειες, που καταβάλλουν όλες οι παρατάξεις, για να εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους και νέα πρόσωπα (όχι μόνο ηλικιακά), να έχουν αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: