Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Και οι «Ενεργοί Πολίτες» συγκρότησαν ψηφοδέλτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η» Κίνηση Ενεργών Πολιτών» συγκρότησε το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία ψηφοδέλτιο και κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής το Μανώλη Γλέζο. Το ψηφοδέλτιο ενδεχομένως να μην είναι πλήρες, όμως μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, που είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείου Σύρου, υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο για τη συμπλήρωσή του και με άλλους υποψήφιους.

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου δίνει τέλος σε ένα εφιαλτικό σίριαλ, που ταλαιπώρησε τους ανθρώπους που στελεχώνουν την κίνηση, αφού αποδείχτηκε από τα πράγματα ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη  υπόθεση να βρεις δημότες έτοιμους να εμπλακούν στην εκλογική περιπέτεια των δημοτικών εκλογών της Πάρου.

Η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου δίνει νέα διάσταση στο πολιτικό σκηνικό των δημοτικών εκλογών του νησιού. Ο πολιτικός του λόγος θα είναι διαφορετικός από αυτόν των άλλων υποψηφίων, όχι τόσο για τη μαχητική του τοποθέτηση κατά του Μνημονίου και κατά του Καλλικράτη, αυτό θα το πράξει και ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  αλλά κυρίως γιατί θα εξηγήσει στους προεκλογικούς του λόγους αυτό που επαγγέλλεται και ονομάζει «άμεση δημοκρατία».

Δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε, επί του παρόντος, πια θα είναι η τύχη αυτής της πολιτικής δραστηριότητας, η οποία έχει επικεφαλής ένα βαρύ όνομα της πολιτικής με πανελλήνια και παγκόσμια ακτινοβολία. Το εκλογικό σώμα της Πάρου μετά τον αιφνιδιασμό που υπέστη, όταν για πρώτη φορά άκουσε, ότι ο Μανώλης Γλέζος πρόκειται να αναμειχθεί στα πολιτικά δρώμενα της Πάρου, τώρα αρχίζει να εξοικειώνεται με αυτήν την πρωτόγνωρη πραγματικότητα και να αξιολογεί την περίπτωση καταγράφοντας τα θετικά που μπορεί να έχει αυτή η προσπάθεια για το νησί.

Βέβαια το καινούργιο απαιτεί χρόνο για να αφομοιωθεί και τελικά να υιοθετηθεί από το λαό. Και ο χρόνος των δημοτικών εκλογών είναι λίγος για ένα τέτοιο εγχείρημα. Όμως η προσπάθεια ξεκίνησε και αυτό που απομένει να δούμε είναι το αποτέλεσμα που θα καταγραφεί  στις 7 Νοεμβρίου.

Εμείς, που απλά σχολιάζουμε τα πολιτικά γεγονότα της Πάρου, εκφράζουμε την ευχή ο Μανώλης Γλέζος να προσθέσει άλλον ένα τίτλο, πλάι στους πολλούς και μεγάλους που κατέχει, κυρίως όμως να αποβεί χρήσιμος για τον τόπο μας, αφού σε τελευταία ανάλυση αυτό είναι και το ζητούμενο των προσεχών δημοτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: