Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η Γρηγορία σέρνει το χορό…

Η Γρηγορία, με τα επιτυχημένα χθεσινά εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου, συνεχίζει να προηγείται σε κινήσεις εντυπωσιασμού των πολιτικών της αντιπάλων. Είναι αυτό που λέμε «κερδίζει τις εντυπώσεις».

Η παρουσίαση της υποψήφιας δημάρχου από τον αγαπητό στους παριανούς της Αθήνας και επί δεκαετίες πρόεδρο του συλλόγου Παρίων «Η Εκατονταπυλιανή» Γιώργο Ξένο, έκανε αίσθηση λόγω του κύρους που διαθέτει στο νησί και ήταν μια κίνηση του συνδυασμού της αρκετά επιτυχής.

Όμως, θα επιμείνουμε, συνεχίζοντας τη χθεσινή μας αρθρογραφία, ότι θα τερματίσει πρώτος και θα κόψει το νήμα των προσεχών δημοτικών εκλογών, αυτός που θα διαπράξει τα λιγότερα λάθη.

Την Γρηγορία, έτσι κι αλλιώς, την ευνόησαν και την ευνοούν οι συγκυρίες. Τα 8 χρόνια που κυβερνά το Δήμο η «Ενότητα για το μέλλον» είναι πολλά για την ψυχολογία του κόσμου της Πάρου και ιδιαίτερα της Παροικιάς. Υπάρχει  φθορά  και ο κόσμος μοιάζει να θέλει την αλλαγή σκυτάλης. Πολύ περισσότερο όταν ο δήμαρχος δεν είναι εκλεγμένος από το λαό , αλλά από το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα όχι ομόφωνα.

Η διοίκηση του Επαρχείου Πάρου –Αντιπάρου, της έδωσε τη δυνατότητα να είναι παρούσα επί μία οκταετία στα πολιτικά πράγματα της Πάρου, να γνωρίζει τα προβλήματα του νησιού και να έχει διαχειριστεί ορισμένα εξ αυτών, όπως είναι οι κατασκευές των σχολείων ( Τεχνικό Λύκειο) και των λιμενικών έργων (Μαρίνα της Νάουσας, Πούντα Παροικιάς) που είναι στις αρμοδιότητες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου η κινητικότητα που την διακρίνει και η δυνατότητα που έχει, λόγω θέσεως, να παρεμβαίνει και σε άλλα μεγάλα θέματα, όπως είναι π.χ. η ίδρυση νοσοκομείου στην Πάρο, της έχουν ενισχύσει σημαντικά το πολιτικό προφίλ.
Αυτά και άλλα καλείται να «κεφαλαιοποιήσει» με ένα εκλογικό αποτέλεσμα, που θα την εγκαταστήσει στην "ηλεκτρική" καρέκλα του Δήμου της Πάρου, η οποία δε θυμίζει σε τίποτα την καρέκλα του Επαρχείου.

Όμως ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές, μπορεί να είναι πυκνός σε εκδηλώσεις, και εξ αυτού του γεγονότος να θεωρείται ελάχιστος, είναι αρκετός όμως για να φέρει τα «πάνω κάτω» εάν διαπραχθούν λάθη.

Ένα λάθος χειρισμού  π.χ. οδήγησε την παράταξή της σε σύγκρουση με την «Κίνηση Ενεργών Πολιτών», όταν το ζητούμενο ήταν η συνεργασία και από τις δύο πλευρές και η εξεύρεση φόρμουλας με την οποία αυτή θα γίνονταν αποδεκτή από το εκλογικό σώμα.
Τώρα έστρεψε εναντίον της ένα τμήμα του εκλογικού σώματος, που μπορεί  να την έβγαζε δήμαρχο από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Και βέβαια, στο πιθανό ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερος γύρος, οι ψηφοφόροι των "Ενεργών Πολιτών" με ελάχιστες εξαιρέσεις θα στραφούν σε  άλλους συνδυασμούς. Αυτό εμείς το καταγράφουμε ως ένα σοβαρό λάθος της παράταξης της Γρηγορίας. 
Η αριστερά μόνη της, στις εκλογικές αναμετρήσεις, μπορεί να παίρνει μικρά ποσοστά, όταν όμως συνεργάζεται με ευρύτερες δυνάμεις, τότε συμβάλλει, με τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, σημαντικά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ένα δεύτερο λάθος είναι η οξύτατη αντιπαράθεση της Γρηγορίας με το Χρήστο Βλαχογιάννη.  Άραγε το ΠΑΣΟΚ είναι τόσο δυνατό στην Πάρο, ώστε  να έχει την πολυτέλεια να «ξεκατινιάζεται»;

Εμείς θυμίζουμε και στους δύο, ότι  στο νησί η Ν.Δ. έχει μεγάλη δύναμη και παρά τη λεηλασία που έχει υποστεί η εκλογική της βάσης, κυρίως από τις δικές της αδυναμίες, έχει δικό της υποψήφιο, ο οποίος επί του παρόντος κινείται με πολύ προσοχή. Και επειδή, στην πολιτική, τίποτε δεν αποκλείεται, χρήσιμο θα είναι Γρηγορία και Βλαχογιάννης να κατεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, για το δικό τους καλό και όχι κατ΄ανάγκην και για το καλό της Πάρου.

1 σχόλιο:

Παριος είπε...

Τεραστια δουλεια και κινηση ματ
που ηρθε να την 'παρουσιασει'
στο κοινο της ο Γιωργος ο Ξενος.
Πιο πολλοι στο τελος χαιρετουσαν εκεινον παρα τη Γρηγορια.
Ναναι παντα καλα ο κυριος Ξενος και ευχαριστουμε για οτι
μας εχει προσφερει τοσα χρονια σε μας
τους παριανους της αθηνας
απο τη θεση του διευθυντου στα κεντρικα του ΙΚΑ.