Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Περιμένοντας την ανακοίνωση...

Περιμένοντας την ανακοίνωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών με την οποία,  υποθέτουμε, θα δοθούν εξηγήσεις για την αποτυχία του εγχειρήματος της αυτόνομης καθόδου της κίνησης στις δημοτικές εκλογές, εμείς θα θέσουμε κάποια ερωτήματα, όχι κατ΄ ανάγκην για να πάρουμε απαντήσεις, αλλά για να συμβάλλουμε στην ύπαρξη κάποιου προβληματισμού.                 

  •  Τίνων ιδέα ήταν να εμπλακεί ο Μανώλης Γλέζος στις δημοτικές εκλογές της Πάρου;

  • Τόσο μεγάλη είναι η πολιτική φτώχεια του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε έπρεπε να εμπλέξουν ένα σύμβολο της αντίστασης, στα πολιτικά δρώμενα του νησιού;

  • Αληθεύει, ότι, με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, πραγματοποιήθηκε η   συνάντηση του Μανώλη Γλέζου με τη Γρηγορία  προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας της κίνησης με την παράταξή της;

  • Αν η πρωτοβουλία, για τη συνάντηση αυτή,  ήταν της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, οι λεκτικοί μύδροι κατά του Καλλικράτη δεν αφορούσαν και την παράταξη της Γρηγορίας, η οποία έχει πάρει σαφέστατη θέση υπέρ του Καλλικράτη;

  • Το σκληρό κείμενο που κυκλοφόρησε από την κίνηση κατά του Καλλικράτη και του ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη συλλογή υπογραφών, καθώς και οι πύρινοι λόγοι των τριών δημόσιων συγκεντρώσεων με τις ίδιες θέσεις, δεν συγκρούονται με τις διερευνητικές συζητήσεις συνεργασίας με μια παράταξη που πρεσβεύει τα εντελώς αντίθετα;

  • Όσοι μέσα στην κίνηση Ενεργών Πολιτών είναι υπέρ της συνεργασίας με τη Γρηγορία  και όσοι βιάστηκαν να εκφράσουν  την επιθυμία τους να μπουν στο ψηφοδέλτιό της , μπορούν να μας εξηγήσουν το πολιτικό τους σκεπτικό; 
Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, αλλά πρόθεσή μας δεν είναι να κονιορτοποιήσουμε μια πολιτική πρακτική, που άλλωστε από μόνη της κατέρρευσε.  Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε στη μελλοντική πορεία της άλλης αριστεράς στο νησί, γιατί το αξιόλογο πολιτικό δυναμικό που διαθέτει είναι κρίμα να ξοδεύεται σε δραστηριότητες που δεν έχουν πολιτικό αντίκρισμα και το χειρότερο οδηγούν σε πολιτικό διασυρμό.


Αυτό το κείμενο κυκλοφόρησε για τη συλλογή υπογραφών

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου
Καλεί
 Τους πολίτες της Πάρου να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, να ψηφίσουν τους εαυτούς τους, για να συναποφασίζουν με τους συμπολίτες τους το παρόν και το μέλλον τους με τη δημιουργία συνδυασμού, ο οποίος να εγγυάται:
         Το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα υγείας, παιδείας, διαμονής, διατροφής, ανεκμετάλλευτης εργασίας σε όλους, διασφάλιση γηρατειών.
         Το σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, στις πολιτισμικές παραδόσεις του λαού μας, στους αρχαιολογικούς χώρους.
         Το σεβασμό στο γεωφυσικό περιβάλλον και στη λειτουργία των οικολογικών συστημάτων ώστε να διατηρείται η βιωσιμότητα της βιόσφαιρας.
         Να γίνει η Πάρος υπόδειγμα και παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

Γι αυτό το λόγο η Κ.Ε.Π.Πάρου καλεί τις πολίτισσες και τους πολίτες της Πάρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους , να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη ζωή τους και όχι να τη «διαχειρίζονται άλλοι.
   >   Να καταψηφίσουν τον «Καλλικράτη», που εναρμονίζεται με το μνημόνιο, κρατικοποιεί την αυτοδιοίκηση, καταργεί την διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια, την κατοχυρωμένη από το σύνταγμα (άρθρο 102&2), πολτοποιεί τον πολίτη ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και υπηρετεί το δικομματισμό σε μια περίοδο ανυποληψίας του πολιτικού συστήματος.
   > Να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο, για την υποταγή της στην Τρόικα, για την καταπάτηση των κεκτημένων στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, για το στραγγαλισμό του μέλλοντος του λαού μας. Από τα αποτελέσματα της εφαρμογής των σκληρών μέτρων του μνημονίου(επιδείνωση της ύφεσης, αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, λουκέτο σε επιχειρήσεις, εργασιακός μεσαίωνας, άγρια περικοπή συντάξεων), και τις βολές από το εσωτερικό της τρόικας αποκαλύπτεται η στόχευση του εκβιαστικού (ψευτο)διλήμματος «μνημόνιο ή χρεοκοπία» και καταρρίπτεται ο κατασκευασμένος μύθος του «μονόδρομου» και της «σωτήριας συνταγής» αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης. Τώρα κανείς μας δεν μπορεί να καμώνεται πως δεν καταλαβαίνει και να εμφανίζεται ως Πιλάτος ενδεδυμένος με τον μανδύα της ουδετερότητας.
Όλοι μαζί για μια Πάρο όχι των συντεχνιών, αλλά των Παριανών, του λαού της.


Και μια ανακοίνωση από την παράταξη της Γρηγορίας
«Πάρος ΑΞΙΑ»
Στο πλαίσιο της απόλυτης διαφάνειας που κατά τη γνώμη μας πρέπει να τηρείται, όποτε γίνεται πολιτικός διάλογος μεταξύ διαφορετικών πολιτικών παρατάξεων, πόσο μάλλον, όταν αυτές έχουν τον χαρακτήρα διερεύνησης ενδεχόμενης συνεργασίας, από το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Πάρος ΑΞΙΑ» δημοσιοποιούνται τα παρακάτω με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών:
Η Γρηγορία Πρωτολάτη διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια φιλικούς δεσμούς με το σεβαστό κ. Μανώλη Γλέζο. Στο πλαίσιο φιλικής συνάντησης ο κ. Μ. Γλέζος πρότεινε στην κ. Πρωτολάτη συνεργασία ενόψει των δημοτικών εκλογών. Η υποψήφια Δήμαρχος Πάρου ως επικεφαλής της παράταξης «Πάρος ΑΞΙΑ» επιφυλάχθηκε να μεταφέρει την πρόταση που της έγινε στην πολιτική επιτροπή του συνδυασμού.
Την Δευτέρα 27/9 η κ. Πρωτολάτη μετέφερε ως επικεφαλής την καταρχήν αποδοχή του συνδυασμού μας για μία διερεύνηση του ενδεχόμενου συνεργασίας στον κ. Γλέζο. Έτσι, συμφωνήθηκε αντιπροσωπεία να συναντηθεί με όποιους θελήσει ο κ. Γλέζος και φυσικά τον ίδιο, με σκοπό να ακούσουν τα μέλη μας το σύνολο της πρότασης που αρχικά υπέβαλε ο κ. Γλέζος και ο οποίος προφανώς την είχε επεξεργαστεί με τους συνεργάτες του.
Σημειώνουμε ότι ο συνδυασμός μας αποδέχεται κάθε διερεύνηση συνεργασίας με κριτήριο τις αρχές και αξίες που έχει ήδη καταθέσει υπογεγραμμένες από ένα μεγάλο μέρος πολιτών που συνεχώς διευρύνεται μέχρι σήμερα. Είναι καλοδεχούμενος για συζήτηση όποιος ή όποια έχει να προσθέσει κάτι θετικό, κάποια επιπλέον αξία, στις προϋποθέσεις ίδρυσης του συνδυασμού μας, όπως έχουν δημοσιευθεί.
Ο συνδυασμός μας θα ενημερώνει τους πολίτες λεπτομερώς για το θέμα με πίστη στην αρχή της διαφάνειας και στο διαπαραταξιακό διάλογο, ο οποίος μπορεί να γίνεται από μέρους μας μόνο στο επίπεδο προτάσεων για το καλό του νησιού, ενώπιον των πολιτών και χωρίς επουδενί οποιονδήποτε ανταλλάγματα.   
Γραφείο Τύπου
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
Για την Πάρο «Πάρος ΑΞΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: