Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

«Όπου φτώχεια και γκρίνια»

Αυτός ο τίτλος θα ταίριαζε, για να δώσει και στον τελευταίο απλό και αγνό ψηφοφόρο της Ν.Δ. γλαφυρά την εικόνα, που επικρατεί στα στελέχη της στην Πάρο.  
Το παράρτημα αυτού του μεγάλου κόμματος εξουσίας στο νησί κήρυξε πτώχευση και οι  δύο κατ΄εξοχήν υπεύθυνοι αλληλοκατηγορούνται τώρα για το κατάντημα που το οδήγησαν.
Ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης και τώρα μέλος του Νομαρχιακού Οργάνου του κόμματος είναι φανατικός υποστηρικτής του πασοκικού ψηφοδελτίου και έχει ταυτίσει την πολιτική του τύχη με αυτήν του σημερινού Δημάρχου.
Ο νυν πρόεδρος  της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης  και ομοίως μέλος του Νομαρχιακού Οργάνου του κόμματος είναι φανατικός υποστηρικτής του νεοδημοκράτη πρώην Λιμενάρχη. Ο καθένας τους διαθέτει και μια μικρή ομάδα νεοδημοκρατών, που τον περιβάλλει και στηρίζει την πολιτική (;) του.
Και ενώ η αντιπαράθεση  ανάμεσα σ΄αυτές τις δύο μικρές ομάδες αναμένεται να ενταθεί και άλλο, όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές, οι απλοί ψηφοφόροι  της Ν.Δ. αποπροσανατολισμένοι, εξοργισμένοι, αηδιασμένοι από συμπεριφορές και πρακτικές απαράδεκτες, που δεν τιμούν τη μεγάλη νεοδημοκρατική παράταξη, γυρνούν την πλάτη και στους δύο εκφραστές της διάσπασης του κόμματος και οδεύουν  προς την αυλή της Γρηγορίας, η οποία εδώ και καιρό έχει προετοιμάσει το χώρο υποδοχής και  τους αναμένει με ανοιχτές αγκάλες.
Υ.Γ. Παραθέτουμε το  άρθρο του Κανονισμού Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος, που αναφέρεται  στην αποστολή που έχει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Άρθρο 4
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ
1.       Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση αποτελεί την πρωτοβάθμια οργανωτική μονάδα του Κόμματος, αναπτύσσει τη δράση της σε επίπεδο δήμου και έχει ως αποστολή της:
1.1. Την προβολή της ιδεολογίας του στην περιοχή ευθύνης της.
1.2. Την οργάνωση και δραστηριοποίηση των μελών της στο πλαίσιο των προγραμματικών επιδιώξεων του Κόμματος και των αποφάσεων των ιεραρχικά υπερκείμενων Κομματικά Οργάνων.
1.3. Τη συμβολή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής ευθύνης της, στα πλαίσια του προγράμματος του κόμματος.
2.       Η ΔΗΜ. Τ.Ο. έχει ως βασική αρχή λειτουργίας την ανοικτή δημόσια διαβούλευση μέσω συμμετοχικών διαδικασιών. Είναι κέντρο παραγωγής πολιτικής, όργανο πολιτικής παρέμβασης στις τοπικές κοινωνίες και εργαστήριο καταγραφής των τοπικών προβλημάτων και επεξεργασίας προτάσεων και λύσεων. Για την υλοποίηση της αποστολής της αυτής, η ΔΗΜ. Τ.Ο. δίνει έμφαση στην προαγωγή της συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική ζωή και στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και προγραμματικών θέσεων. Συντονίζει τη δραστηριότητα των μελών της για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, επιστημονικών, κοινωνικών, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων. Προωθεί πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στην περιοχή της, με ανάλογη προβολή των θέσεων του Κόμματος στα μέλη της, στους πολίτες και στους φορείς της τοπικής κοινωνίας(Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σύλλογοι, Σωματεία κ.λπ.) και μεριμνά για την ένταξη των μελών της στους μαζικούς κοινωνικούς φορείς.

Διαπίστωση δική μας

Όπως προκύπτει από την πρακτική της Τοπικής Οργάνωσης, που βιώνουμε στο νησί,  το άρθρο αυτό, το γνωρίζουν ελάχιστοι και δεν το εφαρμόζει κανένα από τα στελέχη της.  Εάν η Δημοτική Τοπική Οργάνωση παρήγαγε πολιτική δεν θα είχαν  φτάσει, αρκετά από τα μέλη της,  στην κατάντια να είναι ουρά των δύο πασοκογενών ψηφοδελτίων.



Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Λουϊζος Κοντός

 Το τελευταίο διάστημα στην Πάρο παρατηρείται ή έντονη δραστηριότητα κάποιων τοπικών πολιτικών παραγόντων όπου ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει στην “πλάτη” τους τη Ν.Δ και λειτουργούν αυθαίρετα.

Για να γίνω πιο σαφής , είναι πλέον  ενοχλητικά τα φαινόμενα των απειλών περί διαγραφών από τη Ν.Δ όσων απειθαρχούν με  την δήθεν επιλογή του κόμματος στις Δημοτικές Εκλογές, καθώς επίσης και οι φήμες περί στήριξης και χρίσματος σε υποψήφιο.

Ας γίνει λοιπόν σαφές ότι:
α) Ούτε το κόμμα της ΝΔ αλλά ούτε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων έχουν δώσει χρίσμα ή στήριξη σε κανένα συνδυασμό ή άτομο στην Πάρο

β) Οι απειλές περί διαγραφών δεν έχουν καμία υπόσταση διότι τα αρμόδια όργανα δεν έχουν ασχοληθεί με κάποιο γεγονός ούτε έχουν προκύψει ανάλογα στοιχεία γι’ αυτό.

Ας προσέχουν λοιπόν οι νεόκοποι πολιτικοί παράγοντες τη συμπεριφορά τους διότι εκθέτουν ανεπανόρθωτα την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν ούτε την εξουσιοδότηση αλλά ούτε και το πολιτικό ανάστημα να ενεργούν κατ’ αυτό τον τρόπο.
Η ΝΔ δεν στηρίχθηκε όσο και αν βρέθηκε σε δύσκολη θέση, ποτέ σε καιροσκόπους και αλεξιπτωτιστές. Το υγιές κομμάτι της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης που είναι ο απλός αγνός ψηφοφόρος της, γνωρίζει και αντιδρά, απομονώνοντας όσους προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν.

Κοντός Λουϊζος
Μέλος Νομαρχιακής
Επιτροπής Ν.Δ Ν.Κυκλάδων

Πάρος 22-09-10



Ροδίτης Κωνσταντίνος
  Ο Άνθρωπος που πρόδωσε την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων παριανών που τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, είναι τώρα συνυποψήφιος με αυτούς που προσπάθησαν  να πετύχουν την πολιτική και ηθική του εξόντωση Ο ίδιος άνθρωπος είχε υποσχεθεί ότι η μεγάλη Δημοκρατική παράταξητης  Νέας Δημοκρατίας  θα τον ακολουθεί στις σκοτεινές συμφωνίες του.
Τα αποτελέσματα έδειξαν την πραγματικότητα, η παράταξη  σχεδόν στο σύνολο της (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ) του γύρισε την πλάτη και τον έστειλε στην πολιτική απομόνωση, αγκαλιά με την πολυπόθητη καρέκλα του, τα είκοσι ένα άτομα που τον ψήφισαν οι μισοί και πλέον παρευρέθηκαν από ηθική υποχρέωση και όχι για παραταξιακή του στήριξη
Τώρα πάλι ο ίδιος άνθρωπος με περίσσιο θράσος εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της Νέας Δημοκρατίας.
Όταν κάποιος βλέπει οι υποσχέσεις που έχει δώσει να βγαίνουν ψεύτικες, προσπαθεί με λάσπη και ψεύτικες κορώνες περί διαγραφών και τηλεφωνημάτων να καλύψει τις συνεχόμενες απορρίψεις. Πρέπει δε να γνωρίζει ότι ο ίδιος έχει διαγραφεί από την συνείδηση των Νεοδημοκρατών και η τυπική απόφαση του κόμματος δεν έχει  καμία σημασία.      
ΡΟΔΙΤΗΣ Κ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Τ. Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΑΡΟΥ –ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ ν. Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: