Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

«ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ»

Επειδή  ο τίτλος της  Δημοτικής  Κίνησης της Γρηγορίας «Πάρος ΑΞΙΑ» είναι γραμμένος με κεφαλαία, ώστε να διαβάζεται και άξια και αξία , ας επιχειρήσουμε  μια κριτική του τίτλου, αν και σ΄αυτές τις εκλογές  η όποια κριτική προσέγγιση του τίτλου είναι ψιλά γράμματα και ουδόλως πρόκειται να μετρήσει σε εγκεφάλους, που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα θερμαίνονται όλο και περισσότερο.
Εάν ψάξεις στο ιντερνέτ χτυπώντας τη λέξη «αξία»  θα σου βγάλει :  αξία, οικονομική εφημερίδα, αξία χρυσής λίρας, αξία χρυσού, αξία συναλλαγών, αξία γης, χρηματιστήριο αξιών, αγορά κινητών αξιών κ.λπ.
Αλλά και η  πρώτη ερμηνεία της λέξης είναι : τιμή, τίμημα κάποιου πράγματος.
Από το περιεχόμενο της  ανακοίνωσης της Δημοτικής Κίνησης, που γνωστοποιεί   τον τίτλο, μεταφέρουμε τις φράσεις:  «Πάρος ΑΞΙΑ», «υπέρτατη ΑΞΙΑ» , «συνιστούν το μέγιστο κεφάλαιο» , «προστιθέμενη ΑΞΙΑ» «να του αποδώσουμε την ΑΞΙΑ».  
Ο συνδυασμός όλων των πιο πάνω παραπέμπει σε συντάκτη της ανακοίνωσης , που μάλλον στο μυαλό του είχε οικονομικές πράξεις παρά τις δημοτικές εκλογές.
Όμως για να είμαστε  αντικειμενικοί, στο προαναφερθέν κείμενο,  έχουμε και δύο αποσπάσματα, που παραπέμπουν σε άλλη ερμηνεία της λέξης ΑΞΙΑ. Τα παραθέτουμε:
«…οφείλουμε να θέσουμε την ανάπτυξη και το μέλλον του νησιού μας σε θεμέλια στέρεα και δυνατά, 'AΞΙΑ να κρατήσουν την Πάρο που θέλουμε και για την οποία εργαζόμαστε».
«Καθιστούμε την Πάρο ΑΞΙΑ να πρωταγωνιστήσει στις Κυκλάδες και παντού».
Παραβλέποντας τις όποιες ερμηνείες, αλλά και τις ενστάσεις μας , για ένα τίτλο που θυμίζει περισσότερο χρηματιστήριο και λιγότερο δημοτικές εκλογές, στεκόμαστε στις δύο τελευταίες φράσεις που παραθέσαμε, για να δηλώσουμε ότι μας βρίσκουν σύμφωνους.

4 σχόλια:

Αριστοφάνης είπε...

σε πρόλαβα από χθες μεγάλε!αλλά κόπηκα στον αέρα!

Gina είπε...

Τι; μήπως έπαθες κοψιμο στον αέρα;
γιατί σε ακούγαμε που βιαζόσουν δήθεν.........

Χρήστος είπε...

ποιος σε εκοψε ρε;
ΜΗΠΩΣ Ο ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ;;;;;
ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
ΟΤΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

"ποιος σε εκοψε ρε;"
Μπράβο φρασεολογία υποτιθέμενου δημοσιογράφου.
Βρε ουστ διαμορφωτές της κοινής γνώμης, άσχετοι όταν δεν έχετε κάτι σωστό να πείτε βρίζετε