Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιτικοί νεωτερισμοί

Οι καιροί άλλαξαν. Και δεν αναφέρομαι στις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά στα τοπικά πολιτικά μας  ήθη και έθιμα  Η συμπολίτευση  με την αντιπολίτευση, αφού συμπορεύτηκαν επ΄αρκετόν στο δημοτικό συμβούλιο, συγκροτούν από κοινού  ψηφοδέλτιο και κατεβαίνουν μαζί στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Και αυτό, από τους πρωταγωνιστές της «συγχώνευσης», θεωρείται μέγα πολιτικό επίτευγμα που θα προσφέρει πολλά στον πολύπαθο τόπο μας .

Το ερώτημα, που αιωρείται, είναι κατά πόσον αυτός ο πολιτικός νεωτερισμός  θα έχει αντίκρισμα και στο εκλογικό σώμα, το οποίο κινείται με άλλες ταχύτητες και δεν αφομοιώνει εύκολα τα «μετα-μοντέρνα» παρασκευάσματα της προωθημένης παριανής πολιτικής κουζίνας. Και ως γνωστόν ό,τι είναι πολύ προχωρημένο , στο ξεκίνημά του, κατά κανόνα συνιστά μειοψηφία.

Όμως ας μην ξεχνάμε, ότι ζούμε και σε εποχή εκπλήξεων, που στην κυριολεξία φέρνουν τα πάνω κάτω.
Ποιος π.χ. θα μπορούσε να διανοηθεί ότι στην Ελλάδα του 2010 θα μας έκανε επίσκεψη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και  ότι, αντί για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, θα είχαμε μειώσεις;

Βέβαια και εδώ πάλι αιωρείται το ερώτημα  κατά πόσον αυτό το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού θα εκφρασθεί με τη μορφή διαμαρτυρίας στις κάλπες των προσεχών δημοτικών εκλογών.
Η απάντηση σ΄αυτού του είδους τα ερωτήματα θα δοθεί σύντομα, αφού οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι πλέον πολύ κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: