Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η Διάσπαση της αριστεράς στην Πάρο

Η πολυδιάσπαση της αριστεράς ανά την Ελλάδα είναι φυσικό να επηρεάζει και την αριστερά της Πάρου.
Φίλοι στην ταβέρνα, φίλοι με οικογενειακές σχέσεις, οι αριστεροί της Πάρου αδυνατούν  να ανταποκριθούν στο αυτονόητο: Να συμφωνήσουν και να δουλέψουν όλοι μαζί , χωρίς ιδεολογικές υποχωρήσεις από καμιά πλευρά, για την επίλυση βασικών προβλημάτων του νησιού, που απαιτούν άμεση λύση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων μας.
Έτσι το πολιτικό παιχνίδι των δημοτικών εκλογών στην Πάρο παίζεται με τρεις παίκτες, δύο του ΠΑΣΟΚ και έναν της Ν.Δ.
Η αριστερά της Πάρου, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν κατορθώσουν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, θα κατέβουν χωριστά για να μετρήσουν τα ποσοστά τους και το βαθμό ανάπτυξης  του επαναστατικού κινήματος στην Πάρο!!!
 Προφανώς αυτό είναι το ζητούμενο σε μια εποχή που ο λαός μας και στην Πάρο ψάχνεται για το που θα ακουμπήσει, για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των οικονομικών μέτρων μιας κυβέρνησης εντολοδόχων του ΔΝΤ.
Οι αριστεροί της Πάρου έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στον τόπο μας πολλά, ιδιαίτερα στο χώρο του πολιτισμού.
Στη μουσική παιδεία, στην Εκπαίδευση, στη λογοτεχνία, στην οικολογία η αριστερά είναι κυρίαρχη στο νησί.
Αδυνατεί όμως να αυξήσει την πολιτική της επιρροή στις εκλογές, βουλευτικές ή δημοτικές. Δεν είναι τυχαίο ότι στις δημοτικές εκλογές του 2006 απουσίαζε το ψηφοδέλτιο της  αριστεράς. Δεν ήταν σε θέση να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, που της δίνεται η ευκαιρία να εισπράξει σημαντικά ποσοστά κατέρχεται διαιρεμένη και στη Πάρο.
 Έτσι για άλλη μια τετραετία τα κουρασμένα παλικάρια του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να διοικούν το νησί, χωρίς δημιουργική πνοή, χωρίς όραμα, εξασφαλίζοντας κυρίως ή και μόνο τα στοιχειώδη: το νερό που πίνουμε, τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και την καθαριότητα.